EKPLOZIJA U ŠKOLI: 35 učenika povređeno u detonaciji Molotovljevog koktela

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

23. 10. 2024. u 22:01

NAJMANjE 35 učenika je povređeno od kojih nekoliko kritično danas u požaru izazvanom eksplozijom Molotovljevog koktela u prostorijama srednje škole u glavnom gradu Čilea Santijagu, saopšteno je iz lokalne vatrogasne službe.

ЕКПЛОЗИЈА У ШКОЛИ: 35 ученика повређено у детонацији Молотовљевог коктела

Foto Tanjug/AP/Esteban Felix

-Grupa učenika je pravila Molotovljeve koktele u toaletu škole u nameri da ih kasnije baci tokom planiranih uličnih protesta, ali tada je jedan Molotovljevih koktela eksplodirao, izjavio je policijski potpukovnik Fernando Albornoz i dodao da za sada nije jasno šta je izazvalo eksploziju, prenosi AP.

Kapetan Hoze Manuel Estefane iz vatrogasne službe rekao je da je 11 učenika prestižne Nacionalne internatske škole Baros Arana hospitalizovano u teškom stanju, sa opekotinama koje su im ugrozile respiratorni sistem.

Ostali povređeni učenici su zadobili lakše opekotine, a jedan učitelj je kolabirao pokušavajući da pomogne svojim đacima, saopštili su zvaničnici i potvrdili da su vatrogasci brzo lokalizovali požar i blokirali pristup mestu incidenta.

Policija je saopštila da su učenici planirali ulične demonstracije kasnije tog dana u Santijagu, gradu sa istorijom studentskog aktivizma koja seže decenijama unazad.

Tokom velikih društvenih nemira 2011. i 2019. godine, učenici srednjih škola i univerziteta zauzimali su neprijateljski stav prema vladi i poslovnoj eliti zahtevajući političke reforme, podseća AP.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSIJA LANSIRALA RAKETU: Pogledajte trenutak lansiranja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEVEROVATAN POPUST JOŠ SAMO PAR DANA! Ne propustite priliku za veliku uštedu