''RUSIJA BI MOGLA DA UPOTREBI NAJOPASNIJE ORUŽJE'': Lukašenko otkrio šta je neophodno za mir u Ukrajini, ali i preko čega Moskva neće preći

Novosti online

23. 10. 2024. u 19:39

AKO NATO uvede trupe u Ukrajinu, Rusija bi mogla da upotrebi najopasnije oružje, izjavio je beloruski lider Aleksandar Lukašenko.

РУСИЈА БИ МОГЛА ДА УПОТРЕБИ НАЈОПАСНИЈЕ ОРУЖЈЕ: Лукашенко открио шта је неопходно за мир у Украјини, али и преко чега Москва неће прећи

Foto: AP Photo/Nikolai Petrov, Belta

Lukašenko je na ovaj način prokomentarisao glasine o navodnom prisustvu severnokorejske vojske na strani Rusije, što bi moglo da postane izgovor, između ostalog, za uvođenje NATO trupa u Ukrajinu.

- Ah, Severnokorejci! Mislim da to ruskom rukovodstvu i vojsci uopšte nije potrebno. U Ukrajini ima dovoljno Rusa na frontu. Ako bude bilo potreno – biće ih još - poručio je Lukašenko.

Takođe, u intervjuu za Bi-Bi-Si, Lukašenko je naveo odakle treba početi prilikom rešavanja sukoba između Rusije i Ukrajine.

- Ako hoćete, mislim na Zapad, mir može da bude uspostavljen. Možete i da pitate šta je potrebno da bi do toga došlo. Mnogo je potrebno, ali za pregovaračkim stolom. Pre svega su potrebni pregovori -  rekao je Lukašenko.

Rusija neće umreti ako Zelenski baci "prljavu bombu" na Moskvu, ali će odgovoriti na takav način da će Ukrajina nestati, rekao je on.

- Rusiji je potrebna garancija da, kada se uspostavi primirje, Zapad neće početi da dostavlja municiju Ukrajini i da ponovo naoružava ukrajinsku vojsku - dodao je Lukašenko.

Prema njegovim rečima, Minsk je spreman da sarađuje sa Kijevom, ali je pre svega neophodno prekinuti sukob.

(rt.rs)

BONUS VIDEO: RUSI NA POZICIJI: Viđeni tenkovi u Kurskoj oblasti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BAŠTINA SRBIJE PRED MILIONIMA TV GLEDALACA U RUSIJI: Dve emisije za Novu godinu na Prvom kanalu državne televizije u udarnom terminu