ZAHAROVA PORUČILA NATO: Slanje zapadnih trupa u Ukrajinu dovešće do sukoba nuklearnih sila

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

23. 10. 2024. u 18:45

SLANjE stranih trupa na teritoriju Ukrajine dovešće do direktnog sukoba nuklearnih sila sa katastrofalnim posledicama, saopštila je na brifingu zvanična predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, komentarišući poziv francuskog ministra odbrane Sebastijena Lekornjua da se treba pozabaviti pitanjem razmeštanja snaga u Ukrajini.

ЗАХАРОВА ПОРУЧИЛА НАТО: Слање западних трупа у Украјину довешће до сукоба нуклеарних сила

Foto: Profimedia/Tanjug AP

-On (Lekornju) nije jedini predstavnik Zapada koji pokušava da koketira sa idejom o slanju stranih trupa u Ukrajinu, znate do čega će to dovesti za one koji su možda zaboravili: to će dovesti do direktnog sukoba nuklearnih sila, sa katastrofalnim posledicama, rekla je diplomata.

-Ako francuski generalštab razmatra takvu sumornu perspektivu, onda izražavamo saosećanje sa narodom Pete republike, zaključila je Zaharova.

Francuski ministar odbrane Sebastijen Lekornju rekao je ranije da će nakon prekida vatre i potpisivanja mirovnog sporazuma između Moskve i Kijeva biti potrebno rešiti pitanje razmeštanja nenuklearnih snaga za odvraćanje na teritoriji Ukrajine kako bi se „odbila nova pretnja iz Rusije“.

(sputnikportal.rs)

BONUS VIDEO - RUSIJA LANSIRALA RAKETU: Pogledajte trenutak lansiranja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LUDILO U ARGENTINI: Traži se karta više za meč Đokovića i Del Potra