SVET SVE BLIŽI KATASTROFI: Korak do "opšte eskalacije"?

Prisustvo severnokorejskih vojnika na ukrajinskom frontu na ruskoj strani predstavljalo bi "značajnu eskalaciju", izjavio je generalni sekretar NATO-a Mark Rute.

СВЕТ СВЕ БЛИЖИ КАТАСТРОФИ: Корак до опште ескалације?

Foto: Tanjug/AP

Novi gensek Alijanse je preneo da je o tome razgovarao sa južnookorejskim predsednikom Junom Sukjolom.

Bez obzira na to što Rusi to negiraju, ukrajinski šef države Vladimir Zelenski i južnokorejska služba insistiraju na tome, a sve bi moglo da bude novi ozbiljan korak ka opštem zaoštravanju situacije u svetu.

Južna Koreja je saopštila da je Pjongjang odlučio da pošalje 12.000 vojnika za ispomoć Rusiji, kao i da se od tog broja na terenu trenutno nalazi oko 1.500.

Rute, međutim, to nije mogao da potvrdi. Ali eventualno potvrđivanje takve informacije na Zapadu bi smatrali kao put ka "totalnoj eskalaciji".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
BAŠTINA SRBIJE PRED MILIONIMA TV GLEDALACA U RUSIJI: Dve emisije za Novu godinu na Prvom kanalu državne televizije u udarnom terminu

BAŠTINA SRBIJE PRED MILIONIMA TV GLEDALACA U RUSIJI: Dve emisije za Novu godinu na Prvom kanalu državne televizije u udarnom terminu

NOVINARI i snimatelji ruske nacionalne televizije "1", krstare ovih lepih oktobarskih dana Srbijom snimajući materijal za dve epizode popularnog dokumantarno-serijskog programa "Život naših ljudi" (ŽIZN SVOIH). Emisija će biti emitovana na Prvom kanalu ruske državne televizije u udarnom terminu za novogodišnje praznike.

22. 10. 2024. u 12:15

Komentari (0)

BIO JE PRVA HIV POZITIVNA OSOBA U JUGOSLAVIJI: Član grupe EKV je prema rečima svojih prijatelja živeo i umro kao anđeo