ERDOGAN RAZGOVARAO SA ĐORĐOM MELONI: Izrael ignoriše sva upozorenja

Tanjug

22. 10. 2024. u 18:34

PREDSEDNIK Turske Redžep Tajip Erdogan razgovarao je danas telefonom sa italijanskom premijerkom Đorđom Meloni o odnosima Turske i Italije, kao i o regionalnoj i globalnoj situaciji.

ЕРДОГАН РАЗГОВАРАО СА ЂОРЂОМ МЕЛОНИ: Израел игнорише сва упозорења

Foto: Profimedia/ Ozan Kose

Erdogan je rekao Meloni da Izrael ignoriše sva upozorenja i širi krug oružanih sukoba na Bliskom Istoku, ističući značaj zajedničkog delovanja međunarodne zajednice u zaustavljanju izraelske agresije, prenosi list Dejli Sabah.

Turski predsednik je pozvao Italiju da podrži tursku inicijativu za obustavu prodaje svih oružja Izraelu, naglasivši da su neprihvatljivi napadi izraelske vojske na palestinske teritorije i Liban, kao i na misiju Ujedinjenih nacija u Libanu.

Erdogan je rekao da Turska pozdravlja stav Italije prema Izraelu, potvrdio je da će zvanična Ankara nastaviti da se bori za mir u regionu i zahvalio Meloni na podršci konceptu "porodica protiv LGBT-Q aktivizma".

Turski dnevnik podseća da je Italija, u pokušaju da suzbije usvajanje dece od strane istopolnih parova, nedavno usvojila zakon kojim se zabranjuje surogat majčinstvo.

Predsednik Turske je rekao premijerki Italije da se odnosi Turske i Italije razvijaju, ali je ocenio da bi obim bilateralne trgovinske razmene mogao da se poveća odlučnim potezima u raznim oblastima, uključujući i sektor odbrane.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
BAŠTINA SRBIJE PRED MILIONIMA TV GLEDALACA U RUSIJI: Dve emisije za Novu godinu na Prvom kanalu državne televizije u udarnom terminu

BAŠTINA SRBIJE PRED MILIONIMA TV GLEDALACA U RUSIJI: Dve emisije za Novu godinu na Prvom kanalu državne televizije u udarnom terminu

NOVINARI i snimatelji ruske nacionalne televizije "1", krstare ovih lepih oktobarskih dana Srbijom snimajući materijal za dve epizode popularnog dokumantarno-serijskog programa "Život naših ljudi" (ŽIZN SVOIH). Emisija će biti emitovana na Prvom kanalu ruske državne televizije u udarnom terminu za novogodišnje praznike.

22. 10. 2024. u 12:15

Komentari (0)

ON JE ŠAMPION NARODA: Jelena Đoković smatra da je Novakova najveća pobeda to što ga obični ljudi vole