"NE VERUJEM IM. NE VERUJEM ZELENSKOM, NE VERUJEM NI SVOM KOMANDANTU BATALJONA": Komandant ukrajinskog bataljona napustio svoju jedinicu

Novosti online

22. 10. 2024. u 10:55

KOMANDANT ukrajinskog bataljona napustio je svoju jedinicu kod Krasnoarmejska na donjeckom pravcu i pobegao sa bojnog polja u pozadinu Šahtjorska, ispričao je za Sputnjik 49-godišnji zarobljeni vojnik 58. brigade Oružanih snaga Ukrajine Vladimir Soblovoj.

НЕ ВЕРУЈЕМ ИМ. НЕ ВЕРУЈЕМ ЗЕЛЕНСКОМ, НЕ ВЕРУЈЕМ НИ СВОМ КОМАНДАНТУ БАТАЉОНА: Командант украјинског батаљона напустио своју јединицу

Foto: Profimedia

- Ne verujem im. Ne verujem Zelenskom, ne verujem ni svom komandantu bataljona, i ne verujem uopšte nikome. Zato što nas je komandant bataljona poslao na klanje... Mi smo tamo stigli... Počeo je juriš i oni su svi pobegli odatle. Verovatno su pobegli u Šahtjorsk... Tog dana nisu ništa govorili preko radija. Samo smo mogli da čujemo da je napad počeo - rekao je on.

Prema njegovim rečima, komandant bataljona je nagovorio vojnike da odu na liniju fronta, obećavajući da će za šest dana biti zamenjeni, ali nisu zamenjeni ni posle dvadeset dana.

- Neko je i mesec dana tamo proveo - dodao je Soblovoj.

Prema njegovim rečima, on i još trojica su unapred odlučili da se predaju ako počne juriš na njihove položaje. Na pitanje da li se lično plašio predaje, odgovorio je odrično.

- Nisam se plašio. Zašto bih se plašio? I oni su hrišćani kao i mi - rekao je on.

Soblovoj je zarobljen početkom septembra na donjeckom pravcu kod Krasnoarmejska.
Pre mobilizacije živeo je u Zapadnoj Ukrajini i radio kao inženjer za delove u predstavništvu jednog od zapadnih proizvođača automobila.

U Oružane snage Ukrajine došao je po pozivu. On je napomenuo da se nije krio od mobilizacije, plašeći se da će njegovo dete izgubiti prava ako dezertira.
Takođe je primetio da je moral 58. brigade, u kojoj je služio nekoliko meseci, nizak.

- Loše je, moral je veoma loš, svi žele da idu kući - rekao je zarobljenik.

(Sputnik)

BONUS VIDEO:

ZGRADE I VOZILA GORE: Pogledajte Belgorod nakon granatiranja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
BAŠTINA SRBIJE PRED MILIONIMA TV GLEDALACA U RUSIJI: Dve emisije za Novu godinu na Prvom kanalu državne televizije u udarnom terminu

BAŠTINA SRBIJE PRED MILIONIMA TV GLEDALACA U RUSIJI: Dve emisije za Novu godinu na Prvom kanalu državne televizije u udarnom terminu

NOVINARI i snimatelji ruske nacionalne televizije "1", krstare ovih lepih oktobarskih dana Srbijom snimajući materijal za dve epizode popularnog dokumantarno-serijskog programa "Život naših ljudi" (ŽIZN SVOIH). Emisija će biti emitovana na Prvom kanalu ruske državne televizije u udarnom terminu za novogodišnje praznike.

22. 10. 2024. u 12:15

Komentari (0)

NEVEROVATAN POPUST JOŠ SAMO PAR DANA! Ne propustite priliku za veliku uštedu