"OD TOGA KORIST IMAJU SAMO RUSI" Plenković optužio Milanovića za državni udar - Okreće protiv njega vojsku

Tanjug

21. 10. 2024. u 16:20

PREMIJER Hrvatske Andrej Plenković nazvao je danas "državnim udarom" odluku predsednika te zemlje Zorana Milanovića da zabrani načelniku hrvatskog Generalštaba Tihomiru Kundidu učešće na sednici Odbora za odbranu hrvatskog sabora.

ОД ТОГА КОРИСТ ИМАЈУ САМО РУСИ Пленковић оптужио Милановића за државни удар - Окреће против њега војску

Zoran Milanović i Andrej Plenković, Foto Hina

Plenković je reagovao tako na današnju odluku Milanovića da po drugi put zabrani Kundidu dolazak na sednicu Odbora, uz obrazloženje da postoje klasifikovane informacije o NATO misiji koja se odnosi na pružanje logističke podrške i pomoći ukrajinskim snagama (NSATU), u koju bi se slali hrvatski oficiri.

- On (Milanović) drži Kundida u privremenom pritvoru u kabinetu predsednika. To je državni udar i udar na Hrvatsku vojsku - rekao je Plenković novinarima, prenosi Hina.

Kundid je bio pozvan na Odbor kako bi poslanicima objasnio okolnosti slanja hrvatskih oficira u Nemačku, u okviru NATO misije za pomoć Ukrajini. Plenković je Milanoviću poručio da je ministar odbrane Ivan Anušić pozvao Kundidu da bi kao prvi čovek Vojske pojasnio poslanicima zašto se oficiri šalju u Visbaden, i kako bi izgledala participacija Hrvatske vojske u misiji NATO.

Zbog Milanovićeve zabrane, Plenković je poslao poruku generalima, oficirima i vojnicima, navodeći da to što Milanović radi Kundidu radi svakom od njih ponaosob. 

- Ne poštuje vas, ne da vam da kažete gđe to dvojica vaših kolega i oficira trebaju ići - rekao je Plenković. Plenković je ocenio da niko drugi nema koristi od toga što Milanović radi, osim Rusije, kao i da postupci Milanovića narušavaju međunarodni ugled Hrvatske, a građanima je poručio da Milanovićeva manipulacija ne sme da prođe nekažnjeno na izborima.

BONUS VIDEO:

U ČAST HEROJA: Vatromet povodom 80 godina od oslobođenja Beograda

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SJAJNI DUŠAN TADIĆ: Majstorski se snašao i zabeležio gol za Fenerbahče (VIDEO)