TONE BLATA SE UVUKLE U KUĆE I DRUGE OBJEKTE: Vatrogasci imaju pune ruke posla, u ovim regijama je najgore (VIDEO)

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

21. 10. 2024. u 15:56

ITALIJA se oporavlja od velikih poplava izazvanih obilnim padavinama koje su proteklog vikenda pogodile severni deo zemlje.

ТОНЕ БЛАТА СЕ УВУКЛЕ У КУЋЕ И ДРУГЕ ОБЈЕКТЕ: Ватрогасци имају пуне руке посла, у овим регијама је најгоре (ВИДЕО)

Foto: AP

Najgora situacija je u provinciji Emilija Romanja, gde su vatrogasci imali preko 800 intervencija.

Samo u Bolonji je bilo 345 intervencija, a najviše usled blata koje je nanela bujica. Obilne padavine su dovele i do klizišta i otvaranja brojnih rupa na putevima zbog čega ima velikih problema u saobraćaju, preneo je "Rai njuz".

Vatrogasci Emilije Romanje naveli su da "na terenu deluju 472 jedinice, od kojih je 81 pristigla kao pojačanje iz susednih regija, uz 157 vozila i četiri operativna modula za ispumpavanje velike količine vode iz poplavljenih područja".

Tokom noći između 19. i 20. oktobra, vatrogasni helikopter spasao je porodicu sa bebom od tri meseca. Njihov dom u Monterenciju, u pokrajini Bolonja, bio je izolovan zbog loših vremenskih uslova. U Bentivolju, u pokrajini Bolonja, nastavlja se rad ekipa sa pumpama za pražnjenje poplavljenih prostorija u gradskoj bolnici.

Vatrogasci su i danas angažovani na raščišćavanju područja pogođenih blatom i ruševinama. U Bolonji su skoro sve ulice prohodne, što je potvrdio i gradonačelnik Mateo Lepore.

Privatne kuće i Enelovi elektroenergetski objekti očišćeni su pomoću pumpi. Sve električne usluge koje su bile prekinute su obnovljene. Grad je obezbedio oko 750 onlajn formulara koje su do sada popunili građani Bolonje kako bi zatražili podršku

U Bolonji se uklanja blato i građani se suočavaju s prvim problemima radnog dana (čak i uz zatvorene škole) nakon poplave koja je pogodila grad u subotu uveče. Ipak, vremenska prognoza za naredne dane u ovoj pokrajini predviđa nove padavine, iako ne tako intenzivne kao prethodne sedmice.

U sredu se očekuje nešto više kiše, kada će vreme biti „oblačno ili pretežno oblačno s povremenim naoblačenjima koja će doneti raspršene padavine“. U večernjim satima kiša će se uglavnom povući na područje Apenina.

Ranije je objavljeno da je u poplavama jedan mladić poginuo, palo je 200 litara kiše po kvadratnom metru.

(Telegraf)

BONUS VIDEO: PUSTOŠ POSLE POPLAVA U ČEŠKOJ: Prijavljeni prvi smrtni slučajevi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VAŽNA POBEDA: Obradović zna šta je nedostajalo u igri, pa ovo poručio svojim igračima, ali i zadarskoj publici