"BAJDENOV POZIV JE PREVARA" Lavrov poručio Americi: Povlačite podmukle poteze

Novosti online

21. 10. 2024. u 08:52

POZIV američkog predsednika Džozefa Bajdena da se o kontroli nuklearnog naoružanja razgovara bez preduslova predstavlja prevaru, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

БАЈДЕНОВ ПОЗИВ ЈЕ ПРЕВАРА Лавров поручио Америци: Повлачите подмукле потезе

Foto: Profimedia

- To je podmukao potez. Apel da se priča o strateškoj stabilnosti, o kontroli nuklearnog naoružanja bez preduslova – predstavlja prevaru. Šta znači 'bez preduslova'? To znači da Amerikanci zadržavaju pravo da nas u svojim doktrinarnim dokumentima zvanično proglase neprijateljem, njihov cilj je da nanesu strateški poraz Rusiji na bojnom polju - rekao je ministar u intervjuu za aif.ru.

Prema rečima diplomate, Moskva bi, polazeći od toga, „trebalo da prihvati te uslove i dogovori se sa SAD o smanjenju naoružanja bez zahtevanja odustajanja od aktuelne američke politike“.

- Pregovori o kontroli naoružanja vode se na osnovu uzajamnog poštovanja, priznanja sa obe strane da ne treba da bude rata. Kada ti kažu hajde da počnemo pregovore bez ikakvih uslova, ali moj cilj je da te uništim na bojnom polju, zar je to razborito? Mislim da ne - naglasio je ministar.

On je napomenuo da o tome treba razgovarati uzimajući u obzir sve faktore, a ne „podmuklo ubacivati lep slogan iza kojeg se krije želja za sticanje jednostranih prednosti“.
Istovremeno, ministar je istakao da je podrška nacizmu u Ukrajini sramota za lidere Evropske unije i upozorio da za zločine kijevskog režima neće biti roka zastarelosti.
Kako kaže, ispostavlja se da su evropski lideri i dalje spremni da brane takozvane vrednosti nacizma.

- Stoga misija denacifikacije nikako nije slogan, to je hitan zadatak - zaključio je ruski ministar.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: RUSIJA LANSIRALA RAKETU: Pogledajte trenutak lansiranja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠTA OVO ZNAČI ZA ĐOKOVIĆA? Epilog turnira u Stokholmu mogao bi da pomrsi račune Novaku!