ŠERIJAT U BAZENU, OSTALI NAPOLJE! U Toskani na delu pravi "vodeni aparthejd", plivaju samo muslimanke

Milica Ostojić Od stalnog dopisnika - RIM

21. 10. 2024. u 16:53

JAVNI bazen, čas plivanja u mestu Filjine Valdarno u Toskani. Plivaju samo obučene muslimanke, kupalište je zatvoreno za ostale, instruktori su isključivo ženski. Ovako je neko zamenio pokornost i popuštanje islamskoj kulturi sa pojmom integracije u Italiji i stvoren je "vodeni aparthejd".

ШЕРИЈАТ  У БАЗЕНУ,  ОСТАЛИ НАПОЉЕ! У Тоскани на делу прави водени апартхејд, пливају само муслиманке

Foto Shutterstock

Od ramazana, kad se zatvori učionica da bi muslimanska deca mogla da proslave praznik kako su tražili roditelji, pa do šerijata, diskriminisani su građani Italije koji ne praktikuju islamske običaje i ponašanje. Ali, u Italiji, kako se čini, neki iz partija levice tome su se jednostavno potčinili i zato žestoko protestuju iz partija desne orijentacije.

Najnoviji slučaj, dogodio se u mestu Filjine Valdarno u provinciji Firence, gde je italijanska Unija za sport odlučila da, u opštinskom bazenu, organizuje kurs plivanja rezervisan samo za muslimanke, utorkom od 8.30 do 9.30.

- Do sada sedam upisanih muslimanki, zbog svog načina života, nije u stanju da praktikuje sport, niti neku fiskulturnu aktivnost u vodi, a to nije pravedno - kaže Marko Čekantini, predsednik Italijanske unije za sport u Firenci.

- Zato smo organizovali kurs koji poštuje njihova prava u sportu, a pozivajući se na razne zemlje sa islamskom kulturom, uključujući moderni Dubai, gde postoje plaže i bazeni samo za žene da bi mogle da se kupaju bez problema.

Po Čekantiniju, one se "tako uključuju u italijansku zajednicu, integrišu se preko sporta". Veoma je teško razumeti pojmove uključivanje i integracija, komentariše se u Italiji, kad je 99 odsto italijanske populacije isključeno iz jedne javne strukure. Šta ako neko drugi može da odvoji samo to vreme, utorkom ujutru, da uđe u bazen?

Foto Shutterstock

Zamenjen je tako pojam integracije i uključivanja u zajednicu u zemlji gde se živi na drugi način, gde su zakoni drugačiji, sa navikama nacije kojoj su "stigli u goste" oni sa stranom kulturom, pa umesto da prihvate običaje zemlje u kojoj borave, ta zemlja se priklanja njihovim navikama. Prevedeno na jezik realnosti koju bi trebalo da usvoje "gosti" jeste da, ako hoćeš da uđeš u javni bazen, moraš prihvatiti da pored tebe pliva muškarac sa golim gornjim delom tela, u protivnom, ti njega isključuješ.

Dakle, takva odluka je šuplja, sa svih strana "ulazi voda", stoga su usledili protesti brojnih političara iz desnog centra, koji ističu da "to nije projekat integracije, nego segregacije koji instuticionalizuje aparthejd za muslimanske žene, što je užasno".

Nalazimo se, ističu, naspram kog već po redu slučaja lažne integracije. Obučavati se u blindiranom bazenu, gde uče da plivaju kompleno obučene žene sa pokrivenom glavom, kakvo je to uključivanje u zajednicu kada se u njemu nalaze isključivo muslimanke?

Predsednik te sportske unije je iz partije leve orijentacije i pokušava da opravda ono što nije za opravdavanje. Jer, u Italiji je poznato da druga, čak i treća generacija muslimana, ne prihvata integraciju i izjašnjava se "ja nisam Italijan" i izoluje se od zajednice koja ga je ugostila. Živeti po zapadnom modelu je neoprostivi greh za žene, koji se kažnjava najsurovije, pa i ubistvom.

Desnica ogorčeno protestuje

U ITALIJI se registruju brakovi sa poligamijom, a nedavno se u jednoj milanskoj školi dogodio skandal, kad je uprava zatvorila učionice za ramazan da bi muslimanska deca mogla da slave kod svojih kuća.

- To je sve drugo samo ne uključivanje u italijansku zajednicu - protestuje desnica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

U KORAK SA SVETSKIM TRENDOVIMA UZ VELIKU PODRŠKU LOKALNOJ EKONOMIJI: Chips Way kompletirao najveći investicioni ciklus u svojoj istoriji