SAMIT U KAZANJU IMA KLJUČNI UTICAJ NA BUDUĆNOST ČOVEČANSTVA: Svet se ozbiljno promenio, izbori u SAD nisu najznačajniji događaj u godini

Novosti online

20. 10. 2024. u 15:48

PREDSTOJEĆI samit BRIKS-a u ruskom Kazanju odrediće budući tok istorije i zaseniće predstojeće predsedničke izbore u SAD na listi značajnih događaja 2024. godine, izjavila je predsednik gornjeg doma ruskog parlamenta Valentina Matvijenko.

САМИТ У КАЗАЊУ ИМА КЉУЧНИ УТИЦАЈ НА БУДУЋНОСТ ЧОВЕЧАНСТВА: Свет се озбиљно променио, избори у САД нису најзначајнији догађај у години

Foto: Shutterstock/Ilustracija

- Svet se ozbiljno promenio. Predstojeći predsednički izbori u SAD neće biti najznačajniji događaj u godini za svetsku zajednicu i onaj koji određuje budući tok istorije, ma koliko to Vašington želeo. Taj događaj će biti samit BRIKS-a, to je odraz objektivnih i nepovratnih procesa - saopštila je Matvijenkova na Telegramu.

Ona je dodala da će predstojeća tri dana samita BRIKS-a imati ključni uticaj na budućnost čovečanstva, a ne rezultati glasanja u SAD.

- Zaista odgovorni političari u suverenim državama to razumeju. Živopisan dokaz je nivo zastupljenosti na samitu i stalno povećanje broja prijava za ulazak u blok. Sigurna sam da će svi kontinenti pratiti vesti iz Rusije i to s pravom - rekla je Matvijenkova.

Samit bloka BRIKS biće održan u Kazanju od 22. do 24. oktobra.

(SRNA)

BONUS VIDEO: Viktor cepa drva da pomogne bolesnima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK KAO ŠEIK: Đoković obukao tradicionalnu arapsku nošnju, izazvao reakcije na internetu (FOTO)