BORBA ZA 15 ELEKTORSKI GLASOVA: Tramp i Haris održali mitinge u Mičigenu

Tanjug

19. 10. 2024. u 11:22

POTPREDSEDNICA Sjedinjenih Američkih Država i demokratska kandidatkinja Kamala Haris i republikanski kandidat Donald Tramp istovremeno su održali mitinge u Mičigenu, nastojeći da pridobiju odlučujućih 15 elektorskih glasova.

БОРБА ЗА 15 ЕЛЕКТОРСКИ ГЛАСОВА: Трамп и Харис одржали митинге у Мичигену

Tanjug

Haris je u svom govoru u Vaterfordu rekla da je Tramp "pun velikih obećanja, ali da ih ne ispunjava" i nazvala ga "jednim od najvećih gubitnika u oblasti proizvodnih poslova u američkoj istoriji", preneo je Si-En-En.

Ona je istakla svoju podršku sindikatima i naglasila da će se, ukoliko pobedi na izborima, zalagati za zapošljavanje više radnika bez fakultetske diplome.

Tokom dana, Haris je posetila i Grand Repids, grad u zapadnom Mičigenu, kao i Lansing, gde je kritikovala Trampov učinak u automobilskoj industriji. Ona je na skupu takođe dovela u pitanje Trampovu sposobnost da vodi državu, jer je njegov tim saopštio da "pati od iscrpljenosti".

- Vidite, biti predsednik SAD verovatno je jedan od najtežih poslova na svetu. I zato zaista moramo da se zapitamo, ako je iscrpljen u kampanji, da li je sposoban da radi taj posao? I mislim da je to otvoreno pitanje i da nam je potreban odgovor - rekla je Haris.

Haris je citirala izveštaj portala Politiko u kojem je navedeno da nekoliko Trampovih intervjua koji su bili u pripremi nije uspelo jer je 78-godišnji republikanski kandidat bio "iscrpljen".

Portparol Trampovog izbornog štaba rekao je za Politiko da je to "laž".

Njegov štab je naveo da je on u "savršenom i odličnom zdravlju" da bude predsednik.

Pre nego što je zatvorio veče mitingom u Detroitu, Tramp je posetio i okrug Oklend, gde je obećao da će podržati američku automobilsku industriju uvođenjem visokih carina na uvezena vozila.

Tramp je posetio i grad Hamtramik, gde živi velika muslimanska i arapska zajednica.

Tokom posete, gradonačelnik Amer Galib, koji je nedavno podržao Trampa, pričao je o strahu u zajednici zbog mogućih deportacija, na šta je Tramp odgovorio da su u pitanju "lažne vesti".

U njegovom povratku u Detroit, Tramp je rekao da će "dan izbora biti dan oslobođenja u Americi".

Mičigen, Pensilvanija i Viskonsin su ključne države koje su preokrenule izbore 2016. godine u korist Trampa, a koje su se četiri godine kasnije "vratile" demokratama.

U Mičigenu je do sada već glasalo više od 944.000 ljudi, što čini 13 odsto aktivnih registrovanih birača u državi.

BONUS VIDEO:

RUSIJA LANSIRALA RAKETU: Pogledajte trenutak lansiranja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BILI SU IMUĆNI, PA OSTALI BEZ SVEGA: Ko su roditelji Jelene Đoković?