NETANJAHU SE USKORO OBRAĆA NARODU POVODOM SMRTI LIDERA HAMASA: Ostin i Galant na razgovoru o daljim koracima

Jovana Švedić

17. 10. 2024. u 19:27 >> 20:28

Ministar odbrane Lojd Ostin razgovarao je u četvrtak sa izraelskim ministrom odbrane Joavom Galantom, rekao je zvaničnik odbrane novinarima koji putuju sa Ostinom.

НЕТАНЈАХУ СЕ УСКОРО ОБРАЋА НАРОДУ ПОВОДОМ СМРТИ ЛИДЕРА ХАМАСА: Остин и Галант на разговору o даљим корацима

Foto: Društvene mreže

Ostin je trenutno u Briselu na sastanku ministara odbrane NATO-a.

Izrael je potvrdio američkim zvaničnicima da je lider Hamasa Jahja Sinvar mrtav prema početnom DNK testiranju, rekla je osoba upoznata s tim za Si-En-En.

Majk Džonson, republikanski predsednik Predstavničkog doma u SAD, najvećem vojnom i diplomatskom savezniku Izraela, pozdravio je tvrdnju Izraela da je lider Hamasa Jahja Sinvar ubijen, rekavši da je njegova smrt donela „olakšanje“ narodu Izraela .

- Sinvarov život je bio oličenje zla i obeležen mržnjom prema svemu što je dobro na svetu. Njegova smrt donosi nadu za sve one koji žele da žive u slobodi, a Izraelcima koje je nastojao da ugnjetava olakšanje. - rečeno je u saopštenju.

Oglasio se ovim povodom i Beni Gantz, predsednik Izraelske partije nacionalnog jedinstva koji je čestitao izraelskoj vojsci nakon tvrdnje da je Sinvar ubijen.

- Ovo je važno dostignuće sa jasnom porukom – gonićemo svoje neprijatelje do kraja, bilo kada i bilo gde -  napisao je na Iks.

On je rekao da će izraelska vojska '''nastaviti da deluje u pojasu Gaze u godinama koje dolaze, a sada se mora iskoristiti niz dostignuća i eliminacija Sinvara da bi se došlo do povratka otetih i zamene Hamasove vladavine“ .

Svakog časa se očekuje obraćanje izraelskog predsednika Benjamina Netanjahua povodom ovog slučaja.

(Al Džazira/Si-En-En)

BONUS VIDEO:

RUSIJA LANSIRALA RAKETU: Pogledajte trenutak lansiranja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OTERAO IH U PENZIJU: Vilander o rivalstvu Đokovića sa Nadalom i Federerom