NAPAŠĆEMO NUKLEARNI REAKTOR U IZRAELU: Iranski general zapretio - Spremamo iznenađenje veće od nuklearnog oružja

Tanjug

17. 10. 2024. u 14:28

IRAN sprema "veliko iznenađenje" koje je veće od upotrebe nuklearnog oružja i namerava da napadne izraelski nuklearni reaktor u gradu Dimona na jugu Izraela, izjavio je viši oficir Korpusa iranske revolucionarne garde (IRGC) brigadni general Ebrahim Rostami.

НАПАШЋЕМО НУКЛЕАРНИ РЕАКТОР У ИЗРАЕЛУ: Ирански генерал запретио - Спремамо изненађење веће од нуклеарног оружја

Foto: Profimedia

- IRGC je izveo vojne vežbe simulirajući gađanje reaktora u Dimoni u Izraelu - rekao je Rostami u utorak, navodeći da Iran sprema veliko iznenađenje koje je veće od upotrebe nuklearnog oružja, ali da će to čuvati u tajnosti do poslednjeg trenutka, preneo je portal Middle East Monitor.

Rostami je bivši šef za međunarodne odnose IRGC. Međutim, portparol iranske vlade Fateme Mohadžerani ponovila je da Teheran odbacuje bilo kakav rat u regionu i bilo kakvu regionalnu eskalaciju.

Ona je naglasila da Iran "ne odustaje od svojih nacionalnih interesa" i da je nedavni iranski napad na Izrael pokazao "mali deo iranske vojne i raketne moći".

Foto: Printscreen

Mohadžerani je rekla da je Iran spreman da sprovede veće i šire napade na Izrael u, kako je navela, "odgovarajuće vreme i na odgovarajućem mestu".

"To će biti bez oklevanja ili popustljivosti, a neće biti samo reagovanje", upozorila je Mohadžerani.

Iran je 1. oktobra lansirao više od 180 raketa na Izrael, navodeći da je to osveta zbog ubistava lidera militanata, kao i agresije u Gazi i Libanu. Izraelski premijer Benjamin Netanjahu obećao je da će Iran platiti za napad.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DOKTORI ME DIŽU IZ MRTVIH: Milica Milša ima veliki zdravstveni problem