NETANJAHU TVRDI: U bazama Hezbolaha u Libanu pronađeno "najsavremenije rusko oružje"

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

17. 10. 2024. u 00:23

IZRAELSKI premijer Benjamin Netanjahu izjavio je danas da su izraelske snage pronašle "najsavremenije rusko oružje" tokom pretresa baza Hezbolaha u južnom Libanu.

НЕТАЊАХУ ТВРДИ: У базама Хезболаха у Либану пронађено најсавременије руско оружје

Foto: Tanjug/AP/ilustracija

On je za Figaro rekao da je prema rezoluciji Saveta bezbednosti UN iz 2006. samo libanskoj vojsci bilo dozvoljeno da ima oružje na područjima južno od reke Litani u toj zemlji.

-Međutim, u ovoj oblasti, Hezbolah je iskopao stotine tunela i skrovišta, gde smo upravo pronašli količinu najsavremenijeg ruskog oružja, rekao je Netanjahu.

Ocenio je da bi novi građanskoi rat u Libanu "bio tragedija".

-Svakako nam nije cilj da ga provociramo. Izrael ne namerava da se meša u unutrašnje stvari Libana, rekao je Netanjahu i dodao da je "jedini cilj" izraelske vojske da omogući svojim građanima koji žive duž granice s Libanom da se vrate na to područje i žive bezbedno.

Najmanje 27 ljudi ubijeno je u poslednja 24 sata u izraelskim napadima na više lokacija u južnom Libanu, uključujući gradonačelnika grada Nabatijeh, Ahmada Halila.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSIJA LANSIRALA RAKETU: Pogledajte trenutak lansiranja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK PRIČA O HVANGU: Tajni eksplicitni snimak intimnih odnosa, ucena snaje veštice i zvezda fudbala koja sadašnji pakao možda zameni - novim