PODOLJAK O PLANU POBEDE: Ne predviđa oslobađanje svih ukrajinskih teritorija vojnim putem

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

16. 10. 2024. u 21:45

SAVETNIK šefa kabineta predsednika Ukrajine Mihail Podoljak izjavio je danas da "plan pobede", koji je predstavio ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski, ne podrazumeva oslobađanje svih okupiranih teritorija vojnim putem.

ПОДОЉАК О ПЛАНУ ПОБЕДЕ: Не предвиђа ослобађање свих украјинских територија војним путем

Foto Tanjug/AP

Podoljak je istakao da je Zelenski više puta govorio o tome da to nije pitanje oslobađanja svih ukrajinskih teritorija vojnim putem, već da je to plan da se Rusija prinudi da napusti sve teritorije Ukrajine.

Ocenio je da mirovni predlozi za Ukrajinu koje su ranije izložili evropski i američki političari neće dovesti do rezultata.

Plan pobede Zelenskog sastoji se od pet tačaka, a među njima je i hitan prijem Ukrajine u NATO i nastavak operacija ukrajinskih oružanih snaga u Rusiji, preneo je Unian.

Takođe se predlaže da se u Ukrajini rasporedi "sveobuhvatni nenuklearni sistem strateškog odvraćanja" koji bi trebalo da bude dovoljan za zaštitu od bilo kakve vojne pretnje iz Rusije.

Prema oceni Zelenskog, ukoliko se odmah počne sprovođenje "plana pobede", rat bi mogao da bude okončan najkasnije sledeće godine.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSIJA LANSIRALA RAKETU: Pogledajte trenutak lansiranja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NE MOŽE DA DOĐE SEBI! Endi Rodik u šoku zbog onog što je Novak Đoković rekao