IRAN OBAVESTIO SAD I DRUGE ZEMLJE BLISKOG ISTOKA: Uzvratiće udarac u slučaju napada Izraela

Tanjug

12. 10. 2024. u 23:53

IRAN je obavestio SAD i neke zemlje na Bliskom istoku da će uzvratiti na svaki novi napad Izraela, rekao je danas za Si-En-En izvor u Teheranu koji je upoznat sa diplomatskim razgovorima.

ИРАН ОБАВЕСТИО САД И ДРУГЕ ЗЕМЉЕ БЛИСКОГ ИСТОКА: Узвратиће ударац у случају напада Израела

Foto Shutterstock

U petak je izvor rekao za Si-En-En da je izraelski kabinet razgovarao o tome kako da odgovori na iranski raketni napad 1. oktobra, ali nije doneo odluku o tome.

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu sazvao je novu sednicu vlade za nedelju, rekao je izraelski zvaničnik američkoj televiziji, kada i gde će se tačno održati sastanak, nije još poznato.

Iran je 1. oktobra izveo napad balističkim projektilima na Izrael kao odgovor na izraelsko ubistvo lidera Hamasa Ismaila Hanijea u Teheranu u aprilu, kao i na ubistvo lidera Hezbolaha Sajeda Hasana Nasralaha zajedno sa iranskim vojnim savetnikom, brigadnim generalom Abasom Nilforušanom u septembru.

Iran je tokom te operacije ispalio oko 200 balističkih projektila na Izrael i saopštio da je 90 odsto njih pogodilo svoje ciljeve.

Izraelski ministar odbrane Joav Galant rekao je da će Izrael pogoditi Iran na način koji će biti "smrtonosan, precizan i iznenađujući".

BONUS VIDEO:

RUSIJA LANSIRALA RAKETU: Pogledajte trenutak lansiranja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POZNATI PEVAČ UMRO NA SCENI: Koncert prekinut zbog tragedije