BAJDEN U POSETI FLORIDI: Obilazak područja pogođena uraganom Milton

Jovana Švedić

11. 10. 2024. u 21:29

AMERIČKI predsednik Džo Bajden otputovaće u nedelju na Floridu da poseti područja pogođena uraganom Milton, saopštila je u petak Bela kuća.

БАЈДЕН У ПОСЕТИ ФЛОРИДИ: Обилазак подручја погођена ураганом Милтон

Christopher Furlong/Pool Photo via AP

Bela kuća nije saopštila nikakve dodatne detalje.

- Ljudima Floride: Znam da periodi oporavka i obnove mogu biti dugi i teški. I toliko dugo nakon što štampa i kamere nastave dalje, morate da prikupljate ono što je izgubljeno. Ali želim da znate da ću učiniti sve u mojoj moći da vam pomognem da ponovo sastavite delove -  rekao je Bajden na Iks.

Bajden i potpredsednica Haris su rekli da će posetiti područja opustošena olujom, ali tek nakon što budu sigurni da neće preusmeriti vredne resurse iz humanitarnih napora.

Najmanje 16 ljudi je poginulo, a milioni su ostali bez struje nakon što su se pojavila brojna tornada dok se Milton približavao državi u sredu uveče.

Spustivši se na kopno kao uragan kategorije 3, Milton je doneo istorijske padavine u oblasti Tampa Bej na obali Zaliva, označavajući to kao događaj koji se dešava možda jedan u 1000 godina.

Mnogi klimatski naučnici i meteorolozi, međutim, rekli su da će uslovi globalnog zagrevanja dovesti do više uragana poput Miltona, što će ono što je nekada bilo čudno i nesvakidašnje učiniti čestom pojavom na toplijoj planeti.

(AA)

BONUS VIDEO:

PUSTOŠ POSLE POPLAVA U ČEŠKOJ: Prijavljeni prvi smrtni slučajevi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ORLOVI NAPUSTILI BEOGRAD: Do meča sa Švajcarcima ostao još samo jedan dan (FOTO)