"HEZBOLAH NIJE IZGUBIO KONTROLU": Zaharova iznela nove podatke o militantskom pokretu

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

09. 10. 2024. u 16:52

LIBANSKI šiitski militantni pokret Hezbolah nije izgubio kontrolu, uprkos početku izraelske kopnene operacije u Libanu i najnovijim izraelskim napadima na rukovodstvo pokreta, izjavila je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

ХЕЗБОЛАХ НИЈЕ ИЗГУБИО КОНТРОЛУ: Захарова изнела нове податке о милитантском покрету

FOTO: AP/Tanjug

- Izrael odugovlači za sada sa kopnenom invazijom na Liban, koja je najavljena 30. septembra. Izraelski vojni napadi na libansku teritoriju završavaju se nasilnim sukobima sa borcima Hezbolaha i značajnim gubicima. Prema našim procenama, šiitska partija Hezbolah, uključujući i njeno vojno krilo, nije izgubila kontrolu i još je organizovana. Istovremeno, potrebno je videti do koliko žrtava ti sukobi vode među civilnim stanovništvom -  rekla je Zaharova na brifingu, prenosi RIA Novosti.

Prema njenim rečima, Rusija osuđuje sve akcije koje imaju za cilj "podsticanje regionalne vatre".

Izrael od 1. oktobra sprovodi kopnenu operaciju protiv snaga Hezbolaha u južnom Libanu i nastavlja vazdušno bombardovanje susedne zemlje, gde je već poginulo više od dve hiljade ljudi, uključujući vođe šiitskog pokreta, a više od milion ljudi je raseljeno. 
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MONFIS ISPISAO ISTORIJU U ŠANGAJU: Francuski teniser dostigao rekord Rodžera Federera (FOTO)