DŽERUZALIM POST TVRDI: Izrael neće napasti iranske nuklearke, udariće na ovo

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

08. 10. 2024. u 19:36

IZRAEL verovatno neće napasti iranski nuklearni program, već će fokusirati udare na različite vrste vojnih baza i obaveštajnih lokacija, rekli su neimenovani izvori danas za Džeruzalim post.

ЏЕРУЗАЛИМ ПОСТ ТВРДИ: Израел неће напасти иранске нуклеарке, удариће на ово

Foto: EPA/Depositphotos

Izvori nisu negirali raniji izveštaj Njujork tajmsa o tome da se očekuje da izraelski napad na Iran, koji su najavili najviši zvaničnici u Tel Avivu nakon iranskog napada na Izrael 1. oktobra, bude umerene jačine.

Očekuje se da će taj napad ipak biti mnogo značajniji od izraelske odmazde 19. aprila, kada je oštećen iranski protivvazdušni raketni sistem S-300.

Uprkos tome što je ovo jedinstvena prilika da se napadne iranski nuklearni program, izraelski izvori u ukazali da takav napad ne bi bio u skladu sa ''ciljevima rata“ bezbednosnog kabineta u Tel Avivu.

Post objašnjava da je najvažniji cilj izraelskog rata poraz Hamasa, kao i povratak izbeglih Izraelaca u njihove domove u blizini granice sa Libanom, a da je drugi formalni cilj izbegavanje regionalnog rata, posebno sa Iranom.

Izraelski list takođe piše da neki visoki izraelski zvaničnici napad Irana 1. oktobra ne vide kao pokazatelj spremnosti Teherana da uđe u širi rat, već kao pokušaj Irana da ponovo uspostavi ravnotežu, nakon što je Tel Aviv uspeo da značajno ošteti pokrete Hezbolah i Hamas, saradnike Teherana.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OTVOREN KONKURS ZA DODELU NAGRADA TURISTIČKI CVET: Najprestižnije priznanje za razvoj turizma u Srbiji