SASTANAK U KABINETU NEMAČKOG KANCELARA: Bajden, Šolc, Makron i Starmer 12. oktobra o Bliskom istoku i Ukrajini

Tanjug

08. 10. 2024. u 15:45

PREDSEDNICI SAD i Francuske Džozef Bajden i Emanuel Makron, nemački i britanski premijeri Olaf Šolc i Kir Starmer sastaće se u subotu, u Berlinu, neposredno pre sastanka Kontakt grupe za odbranu Ukrajine u američkoj vazduhoplovnoj bazi Ramštajn, preneo je Ukrinform, pozivajući se na izvor iz nemačke vlade.

САСТАНАК У КАБИНЕТУ НЕМАЧКОГ КАНЦЕЛАРА: Бајден, Шолц, Макрон и Стармер 12. октобра о Блиском истоку и Украјини

Foto: Tanjug/AP

Sastanak je zakazan za 12. oktobar ujutro u kabinetu nemačkog kancelara u Berlinu, a tema sastanka su sukobi u Ukrajini i na Bliskom istoku.

Nakon sastanka oni će u vazduhoplovnoj bazi Ramštajn, u zapadnoj Nemačkoj, održati prvi sastanak na visokom nivou Kontakt grupe za odbranu Ukrajine, na kojem će učestvovati i ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski.

Subotnji sastanci će se održati tokom trodnevne državne posete Bajdena Nemačkoj koja počinje 10. oktobra, tokom koje se očekuje i razgovor sa predsednikom Frank-Valterom Štajnmajerom.

Očekuje se da će sastanak u Ramštajnu okupiti više od 50 saveznika Ukrajine i dolazi u ključnom trenutku za Ukrajinu uoči predsedničkih izbora u SAD u novembru.

Na poslednjem takvom sastanku u Ramštajnu, Zelenski je apelovao na dodatno oružje za odbijanje ruskih snaga koje su napredovale.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ HARA KINOM: Evo šta je zaradio pobedom nad Kobolijem