NEKA SE BOG SMILUJE ONIMA KOJI SU SMRTNO STRADALI: Erdogan o stravičnim poplavama u BiH

Novosti online

06. 10. 2024. u 20:13

TURSKI predsednik Redžep Tajip Erdogan poslao je poruku povodom velikih poplava koje su pogodile Bosnu i Hercegovinu.

НЕКА СЕ БОГ СМИЛУЈЕ ОНИМА КОЈИ СУ СМРТНО СТРАДАЛИ: Ердоган о стравичним поплавама у БиХ

Foto: Presidential Press Service via AP, Pool/EPA

- Neka se Bog smiluje onima koji su smrtno stradali u poplavama u Bosni i Hercegovini, prijateljskoj i bratskoj zemlji, a povređenima želim brz oporavak. Suosećamo s našom braćom iz Bosne i Hercegovine putem naše Uprave za vanredne situacije Republike Turske (AFAD), Crvenog polumeseca i Turske agencije za saradnju i koordinaciju (TIKA) - objavio je Erdogan na društvenim mrežama.

Dodao je da turske institucije i organizacije već dostavljaju pomoć, koja uključuje hitne potrebe za skloništem i ishranom, regijama pogođenim poplavama i klizištima, uključujući Jablanicu, Konjic i Fojnicu.

- U prvoj fazi nastojimo zalečiti rane naše braće u ovim teškim danima sa 96 agregata, 60 kontejnera, 168 kreveta, 84 kuhinjska seta, 1.050 ćebadi, 1.130 prehrambenih paketa i obroka, dve tone brašna, deset pumpi za evakuaciju vode, dvije palete za vodu, higijenskim setovima, klima uređajima, frižiderima i opskrbom pitkom vodom. Prenosim najiskrenije želje za oporavkom našoj braći u Bosni i Hercegovini koja je pogođena poplavama - naveo je Erdogan

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POTRESNA ISPOVEST NEBOJŠE IZ KIKINDE: Otac i ja smo ostali bez posla 2008, nismo znali kako ćemo da preživimo (VIDEO)