RUSI IZVELI VELIKI NAPAD NA KIJEV: Ispaljeno 90 projektila, više od pet sati trajala vazdušna opasnost

Novosti online

06. 10. 2024. u 11:09

ZBOG ruskih vazdušnih udara, istočni deo Ukrajine bio je u vazdušnoj opasnosti više od pet sati, saopštila je ukrajinska vojska, a Moskva je pokrenula nekoliko talasa napada na Kijev i druge gradove.

РУСИ ИЗВЕЛИ ВЕЛИКИ НАПАД НА КИЈЕВ: Испаљено 90 пројектила, више од пет сати трајала ваздушна опасност

O sistem "Patriot", Foto shutterstock

- Neprijatelj je ponovo preko noći upotrebio svoje dronove protiv Kijeva! - rekao je načelnik kijevske vojne administracije Sergej Popko u aplikaciji za razmenu poruka Telegram. - Ruski dronovi su u nekoliko talasa i iz različitih pravaca ušli u prestonicu Ukrajine.

„Vazdušna uzbuna za Kijev trajala je više od pet sati“

Svo vazdušno oružje je uništeno, a prema preliminarnim informacijama nema izveštaja o šteti ili povređenima, rekao je Popko. Detalji o razmerama napada biće objavljeni kasnije, rekao je on.

Vazdušna uzbuna za prestonicu i region objavljena je tri puta tokom noći i trajala je više od pet sati, rekao je Popko.

„Rusi su ispalili 90 projektila“

Ukrajinske jedinice protivvazdušne odbrane uništile su dve ruske rakete i 56 dronova šahid iznad Ukrajine, saopštila je vojska.

Pored oborenog šahida, sa radara je nestalo 25 dronova u četiri ukrajinska regiona. Još četiri drona su i dalje u ukrajinskom vazdušnom prostoru, a borbena dejstva se nastavljaju, rekli su oni.

Ukrajinske jedinice protivvazdušne odbrane delovale su na ruske šahide u oblastima Nikolajeva, Odese, Kijeva, Čerkasa, Kirovograda, Dnjepropetrovska, Suma, Černigova, Poltave, Vinice, Hmeljnickog, Zaporožja, Žitomira i Harkova.

Foto: Profimedia

Ukrajinci navode da su Rusi ispalili ukupno 90 projektila: dve balističke rakete Iskander-M, jednu krstareću raketu Iskander-K, jednu raketu vazduh-zemlja Kh-59/69 i 87 dronova šahid.

Ruske snage izvele su 5.130 napada na ukrajinsku teritoriju u protekla 24 sata, zaključuje se u saopštenju Vazduhoplovstva Ukrajine.

Gradonačelnik Odese Henadij Truhanov rekao je u Telegramu da je Rusija gađala grad preko noći i da je prijavljeno nekoliko eksplozija.

Nema informacija o šteti ili povređenima.

(Indeks)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POTRESNA ISPOVEST NEBOJŠE IZ KIKINDE: Otac i ja smo ostali bez posla 2008, nismo znali kako ćemo da preživimo (VIDEO)