NETANJAHU IZVREĐAO MAKRONA I ZAPADNE ZEMLJE: "Sram ih bilo!"

Jovana Švedić

05. 10. 2024. u 21:56

POZIV francuskog predsednika Emanuela Makrona na embargo na oružje Izraelu ove nedelje je "sramota“, rekao je premijer Benjamin Netanjahu u izjavi na engleskom jeziku upućenoj francuskom lideru.

НЕТАНЈАХУ ИЗВРЕЂАО МАКРОНА И ЗАПАДНЕ ЗЕМЉЕ:  Срам их било!

Foto: Profimedia

- Danas se Izrael brani na sedam frontova od neprijatelja civilizacije - kaže on, navodeći Gazu, Liban, Zapadnu obalu, Jemen, Siriju, Irak i Iran.

- Dok se Izrael bori protiv snaga varvarstva koje predvodi Iran, sve civilizovane zemlje treba da stoje čvrsto na strani Izraela - insistira Netanjahu i dodaje da predsednik Makron i drugi zapadni lideri pozivaju na embargo na oružja protiv Izraela

- Sram ih bilo - rekao je.

Postavio je retoričko pitanje da li Iran uvodi embargo na oružje svojim zastupnicima odgovorio je "Naravno da ne! Ova osovina terora stoji zajedno.".

- Ali zemlje koje se navodno protive ovoj terorističkoj osovini pozivaju na embargo na oružje Izraelu. Kakva sramota! - dodao je Netanjahu.

Takođe je obećao da će "Izrael pobediti sa ili bez njihove podrške" ali da će "njihova sramota nastaviti dugo nakon pobede u ratu".

Kako mediji lokalni mediji navode, Netanjahu tvrdi da Izrael brani civilizaciju od onih koji žele "da nam svima nametnu mračno doba fanatizma".

- Budite uvereni, Izrael će se boriti dok bitka ne bude dobijena – za naše dobro i zarad mira i bezbednosti u svetu. - rekao je on.

88 članica Međunarodne organizacije frankofonije (OIF), uključujući Francusku i Kanadu, pozivaju na "trenutni i trajni" prekid vatre u Libanu, rekao je francuski predsednik Emanuel Makron.

- Mi smo se jednoglasno izrazili u korist trenutnog i trajnog prekida vatre i izjavili da smo posvećeni deeskalaciji tenzija u regionu - rekao je Makron novinarima na kraju samita "Frankofonije".

Francuski predsednik Emanuel Makron je takođe saopštio da će Francuska ovog meseca biti domaćin međunarodne konferencije koja će pomoći u prikupljanju humanitarne pomoći za Liban i jačanju bezbednosti u južnom delu zemlje.

- U narednih nekoliko nedelja održaćemo konferenciju za pružanje humanitarne pomoći, podršku međunarodnoj zajednici i podršku libanskim oružanim snagama u jačanju bezbednosti, posebno u južnom Libanu - rekao je Makron.

BONUS VIDEO:

ZGRADE I VOZILA GORE: Pogledajte Belgorod nakon granatiranja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

Da li znate šta su privatni dani na poslu i koja kompanija nudi ovaj benefit?