"VOJSKA ĆE TAKOĐE GOVORITI O SADRŽAJU VOJNIH TAČAKA PLANA POBEDE": Zelenski o predstojećim političkim konsultacijama

Jovana Švedić

05. 10. 2024. u 20:54

PREDSEDNIK Ukrajine Vladimir Zelenski, posvetio je večerašnje obraćanje narodu političkim konsultacijama između Amerike i Ukrajine, sadržaju vojnih tačaka "plana pobede", kao i "Formule mira".

ВОЈСКА ЋЕ ТАКОЂЕ ГОВОРИТИ О САДРЖАЈУ ВОЈНИХ ТАЧАКА ПЛАНА ПОБЕДЕ: Зеленски о предстојећим политичким консултацијама

Foto: Printscreen

Zelenski je obavestio narod Ukrajine da njihovi timovi zajedno sa onima iz SAD i drugih zemalja partnere u saradnji rade na pripremi Ramštajn, i da će kroz seriju sastanaka, pregovora donositi suštinske odluke iduće nedelje i napominje kako ova nedelja može biti pozitivna za njihovu odbranu i da mogu da "završe rat" kako su oni to zamišljali.

- Uradićemo sve za to, uradićemo to sto posto. Uradićemo to efikasno. U narednim danima biće političkih konsultacija između naših timova: vladinih zvaničnika i diplomata. Vojska će takođe govoriti o sadržaju vojnih tačaka Plana pobede. To je nešto što može prilično brzo da ojača Ukrajinu, ukrajinske pozicije – pre svega našu liniju fronta. A sve što je zacrtano u Planu je apsolutno realno za naše partnere. Svet ima te resurse za pojačanje koji će nam omogućiti da idemo napred u skladu sa Formulom mira. - rekao je on i dodao to je to njihov cilj i zadatak koji će garantovati Ukrajini pouzdano mir i dugoročnu bezbednost.

Naglasio je da je sve ovo moguće isključivo na osnovu međunarodnog prava i bez ikakvog pregovaranja oko suvereniteta ili trgovačkih teritorija vaš kako je previđeno Formulom mira.

- Ukrajini je potreban mir – pravi i pravedan – zagarantovana zaštita od rata. To je moguće samo sa jakih pozicija. I to tek kada su i naši ljudi i naši partneri istinski ujedinjeni. To je ono za šta radimo. Zahvaljujem se svima koji nam pomažu i koji su, kao i mi, spremni da sledeću nedelju po mnogo čemu učinimo istorijskom. - rekao je.

Na kraju obraćanja odao je priznanje "ratnicima" koji su, kako kaže, takođe na neki način pripremaju za sledeći Ramštajn.

- Želim da odam priznanje našim ratnicima, koji takođe, na neki način, pripremaju sledećeg Ramštajna. Drugim rečima, oni pokazuju za šta su Ukrajinci sposobni kada imaju dovoljno naoružanja i dovoljan domet. Želim da se zahvalim svim ratnicima Centra za specijalne operacije A Službe bezbednosti Ukrajine – svima koji demilitarizuju ruske vojne objekte. Želim da vam se zahvalim, momci, što ste uništili rusku vojnu logistiku, a posebno što ste pogodili ruske vojne aerodrome. Ovo je najpotrebnije. Svaka uništena ruska vojna baza, svaka uništena ruska vazduhoplovna baza, svako uništeno skladište sa vazdušnim bombama spašava živote Ukrajinaca i pruža stvarnu podršku frontu. I nastavićemo da ubeđujemo naše partnere da sami dronovi nisu dovoljni. Potrebni su odlučniji koraci – i kraj ovog rata biće bliži. Siguran sam u to! - rekao je on.

BONUS VIDEO:

 ZGRADE I VOZILA GORE: Pogledajte Belgorod nakon granatiranja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

Da li znate šta su privatni dani na poslu i koja kompanija nudi ovaj benefit?