U VAŠINGTON STIGLA PORUKA IZ IRANA: Dosta je bilo jednostrane uzdržanosti

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

03. 10. 2024. u 21:47

IRAN je, nakon udara na Izrael, uz posredovanje Katara, upozorio SAD da više neće pokazivati jednostranu uzdržanost, prenela je "Al Džazira", pozivajući se na iranskog zvaničnika.

У ВАШИНГТОН СТИГЛА ПОРУКА ИЗ ИРАНА: Доста је било једностране уздржаности

Foto: Profimedia/Ilustracija

- U našoj poruci, koju smo indirektnim kanalima komunikacije preneli Vašingtonu, potvrdili smo da je završena faza obuzdavanja samo na jednoj strani i da jednostrano obuzdavanje ne odgovara potrebama naše nacionalne bezbednosti - rekao je on, preneli su mediji.

Kako je istakao, Iran će dati "izuzetan" odgovor na svaki izraelski napad, što može uticati i na infrastrukturne objekte.

Istovremeno je dodao da Teheran ne želi regionalni rat, ali da veruje da Tel Aviv treba da "doživi odvraćanje u praksi".

Iran je 1. oktobra lansirao 181 balističku raketu na Izrael, preneo je "Tajms ov Izrael", i dodao da su u napadu šrapnelom i gelerima ranjeni jedan Palestinac na Zapadnoj obali i dva Izraelca ranjena su šrapnelom i gelerima.

Kako je saopštio Korpus garde islamske revolucije (IRGC), napad je bio odgovor na smrt generalnog sekretara Hezbolaha Hasana Nasralaha, šefa Politbiroa Hamasa Ismaila Hanijea i komandanta snaga Kuds Abasa Nilforušana.

Teheran tvrdi da su projektili pogodili izraelska vojna postrojenja, uključujući bazu Nevatim. Jevrejska država nazvala je štetu "minimalnom" i obećala uzvratni udar.

(RIA Novosti)

BONUS VIDEO: ZGRADE I VOZILA GORE: Pogledajte Belgorod nakon granatiranja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

IMALA TEMPERATURU ŠEST MESECI: Niko nije znao šta joj je, a onda su joj saopštili strašne vesti