ITALIJANI NAPUŠTAJTE LIBAN I IRAN VRAĆAJTE SE KUĆI: Poruka je italijanskog ministra Spoljnih poslova Antonija Tajanija

Milica Ostojić - Specijalno za Novosti RIM

03. 10. 2024. u 21:26

ITALIJA je organizovala povratak svojih građana kući iz Libana i prvim čarter letom večeras treba da stigne 180 građana, u Libanu ima oko 700 italijanskih državljana, a onima iz Irana ministar takođe savetuje da se vrate komercijalnim letovima.

ИТАЛИЈАНИ НАПУШТАЈТЕ ЛИБАН И ИРАН ВРАЋАЈТЕ СЕ КУЋИ: Порука је италијанског министра Спољних послова Антонија Тајанија

Foto: AP

Let iz Libana organizovan je u saradnji dva ministra Unutrašnjih poslova Antonija Tajanija i Odbrane Guida Krozeto u saradnji sa tamošnjom Ambasadom. U veoma komplikovanoj situaciji iz Bejruta krenuli su prvi građani a Tajani apeluje da krenu svi  komercijalnim letovima koji su i dalje na snazi ka Milanu i Rimu.

U ovoj komplikovanoj situaciji dobro je napustiti zemlju jer se vode  borbe, dakle jedina garancija jeste da građani napuste Liban. Naravno postoji deo zemlje gde su oni bezbedni i nema posebnih rizika, ali moramo konstantno procenjivati sutaciju, posebno onu na jugu Zemlje ili u gradu Bejrutu.

Što se tiče itaijanskih vojnika iz misije Unifil koji su obučavali libanske vojnike smanjen je broj onih koji su sada prisutni na toj teritoriji, ostali su samo oni koji su neophodni za funkcionisanje kasarne, ostali su se vratili jer u ovoj situaciji ne mogu da rade bilo šta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POTRESNA ISPOVEST NEBOJŠE IZ KIKINDE: Otac i ja smo ostali bez posla 2008, nismo znali kako ćemo da preživimo (VIDEO)