ON JE POSTAO HEROJ CELOG IZRAELA: Preživeo Hamasov masakr, pa zaustavio teroriste koji su ubili sedmoro ljudi (FOTO/VIDEO)

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

03. 10. 2024. u 11:17

IZRAELSKI vojni rezervista koji je preživeo Hamasov masakr na festivalu Nova suočio se s dvojicom naoružanih muškaraca koji stoje iza pucnjave i napada nožem u Tel Avivu.

ОН ЈЕ ПОСТАО ХЕРОЈ ЦЕЛОГ ИЗРАЕЛА: Преживео Хамасов масакр, па зауставио терористе који су убили седморо људи (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: DRUŠTVENE MREŽE / SCREENSHOT

Izraelska policija saopštila je da je u napadu u Tel Avivu ubijeno sedmoro ljudi, a 16 ih je ranjeno. Napad se dogodio samo nekoliko minuta pre nego što je Iran lansirao 200 raketa na Izrael.

Video objavljen na internetu prikazuje Leva Kreitmana, koji je šest meseci služio kao rezervista u izraelskoj vojsci u Gazi, kako puca iz pištolja na nepoznatu metu.

U drugom videu Kreitman se kreće među izraelskim vojnicima koji su bili na mestu napada. Kreitman je za Si-En-En rekao da je nosio svoj pištolj nakon što je proveo neko vreme u IDF-u.

"Iznenadio sam ga sa strane, dao sam sve od sebe"

Prepričao je da je uočio "dvojicu terorista", od kojih se jedan kretao prema njemu.

-Iznenadio sam ga sa strane i pucao. Pokušao sam da dam sve od sebe u vrlo ludoj situaciji, usred uzbune i projektila na nebu - rekao je.

Napadače su zaustavile bezbednosne snage i civili koji su koristili oružje, dodala je policija.

 

 

 

Jedan napadač ubijen, drugi teško ranjen

Izraelske vlasti identifikovale su napadače kao Muhamada Maska (19), koji je ubijen na mestu događaja, i Ahmeda Himonija (25), koji je teško ranjen. Hamas je kasnije preuzeo odgovornost za napad.

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu osudio je napad i izrazio saučešće porodicama ubijenih.

(Indeks)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

DA LI JE TEŽE ODGAJATI ĆERKE ILI SINOVE? Naučnici dali odgovor - evo koje mame i tate će drastično brže ostariti