CIA POKRENULA NOVU AKCIJU REGRUTACIJE DOUŠNIKA: Na meti Kina, Iran i Severna Koreja

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

02. 10. 2024. u 19:00

AMERIČKA centralna obaveštajna agencija (CIA) saopštila je da je danas pokrenula novu akciju regrutacije doušnika u Kini, Iranu i Severnoj Koreji, ističući da je prethodno uspešno angažovala Ruse.

ЦИА ПОКРЕНУЛА НОВУ АКЦИЈУ РЕГРУТАЦИЈЕ ДОУШНИКА: На мети Кина, Иран и Северна Кореја

Foto: Jutjub/Central Intelligence Agency

CIA je objavila uputstva na mandarinskom, farsiju i korejskom na svojim nalozima na platformi X, Fejsbuku, Instagramu, Telegramu, LinkedInu i Dark Vebu o tome kako da je bezbedno kontaktiraju, naveo je portparol CIA u saopštenju, preneo je Rojters.

-Naši napori na ovom frontu bili su uspešni u Rusiji i želimo da osiguramo da pojedinci u drugim autoritarnim režimima znaju da smo otvoreni za posao, rekao je portparol, dodajući da se CIA prilagođava pojačanoj represiji države i globalnom nadzoru.

Žeđ CIA za obaveštajnim podacima je porasla otkako je Kina počela da širi saradnju sa Rusijom i Iranom.

Rusija, Kina, Iran i Severna Koreja su u američkoj obaveštajnoj zajednici poznate kao "tvrde mete" - zemlje u čije je vlade teško prodreti.

CIA je počela da regrutuje Ruse 2022. objavljivanjem tekstova na ruskom jeziku na svojim nalozima na društvenim mrežama o tome kako da bezbedno kontaktiraju agenciju, nakon čega su usledili video snimci 2023.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSIJA LANSIRALA RAKETU: Pogledajte trenutak lansiranja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

NIJE PROBLEM KAD MLADI IGRAČI POGREŠE, PROBLEM JE KAD TO URADE ISKUSNI! Vladan Milojević nakon poraza Zvezde od Intera u Ligi šampiona