MAKRON OSUDIO NAPAD: Oprez i na nacionalnoj teritiroji

EMANUEL Makron, predsednik Francuske, zemlje čiji je Liban nekada bio protektorat i koja sada održava tesne veze s ovom državom, najodlučnije je osudio napad Irana na Izrael

МАКРОН ОСУДИО НАПАД: Опрез и на националној теритироји

Foto: AP Photo/Markus Schreiber

Emanuel Makron je s najvećom odlučnošću osudio nove napade Irana na Izrael, a Francuska je od utorka mobilisala svoje vojne resurse na Bliskom istoku da se suprotstave iranskoj pretnji, objavio je Jelisej u saopštenju za javnost posle održanog saveta za odbranu.

Francuski predsednik je takođe zahtevao da „Hezbolah prekine svoje terorističke akcije protiv Izraela i njegovog stanovništva” i zatražio od izraelskih vlasti da što je pre moguće okončaju svoje vojne operacije.

Francuska će vrlo brzo organizovati konferenciju podrške libanskom narodu i njegovim institucijama, saopštilo je francusko predsedništvo.

Emanuel Makron zatražio je od šefa diplomatije Žan Noela Baroa da ponovo poseti Bliski istok. Nakon putovanja u Bejrut pre nekoliko dana, on će konsultovati sve one koji imaju ulogu u otpočinjanju deeskalacije i pronalaženju trajnih rešenja za aktuelnu krizu u svim njenim aspektima, posebno u pogledu situacije u Libanu i u Gazi.

Emanuel Makron je takođe zahtevao da se preduzmu sve neophodne mere da se pomogne francuskim državljanima i, ako je potrebno, pritekne im se u pomoć, potvrdio je Jelisej.

Takođe je zatražio da se posveti najveća pažnja i da se preduzmu odgovarajuće mere kako bi se sprečile moguće reperkusije oko najnovijih dešavanja na Bliskom istoku, na nacionalnu teritoriju, i kako bi se obezbedila sigurnost.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

GINEM, USTAJEM, BORIM SE - TO JE SVE ŽIVOT: Andrija Milošević je naučio da mora biti ratnik da bi opstao u današnjem svetu (VIDEO)