''NEĆEMO IZNEVERITI NAŠA DVA DRAGA NARODA U LIBANU I PALESTINI'': Huti preuzeli odgovornost za napad na aerodrom u Tel Avivu

Novosti online

28. 09. 2024. u 22:11

VLADAJUĆI šiitski pokret u severnom Jemenu, Ansar Alah (Huti), saopštio je danas da je upotrebio projektil Palestina 2 za napad na aerodrom Ben Gurion u Tel Avivu u vreme kada se izraelski premijer Benjamin Netanjahu vraćao u Izrael iz Sjedinjenih Američkih Država.

НЕЋЕМО ИЗНЕВЕРИТИ НАША ДВА ДРАГА НАРОДА У ЛИБАНУ И ПАЛЕСТИНИ: Хути преузели одговорност за напад на аеродром у Тел Авиву

Foto Tanjug/AP/Osamah Abdulrahman

- Jemensko vazduhoplovstvo napalo je aerodrom Ben Gurion u Tel Avivu koristeći hipersoničnu balističku raketu Palestina 2 tokom dolaska premijera neprijateljskog entiteta Benjamina Netanjahua - rekao je portparol vojske Huti Jahja Sari.

Ranije danas, lider pokreta Ansar Alah Sajed Abdul-Malik al-Huti rekao je da nade Jevreja nisu opravdane nakon ubistva političkog lidera pokreta Hamas Ismaila Hanijea, a njihove nade su takođe uzaludne nakon smrti Hasana Nasralaha. 

- Frontovi podrške nastaviće se i rasti uprkos naporima izraelskog neprijatelja, i nećemo izneveriti naša dva draga naroda u Libanu i Palestini -  poručio je lider grupe Huti.

Širom centralnog Izraela danas su se oglasile sirene, a Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile su da je jedna raketa ispaljena iz Jemena, a da ih je oko 90 ispaljeno iz Libana u pravcu Izraela.

Uzbuna za vazdušnu opasnost aktivirana je u Tel Avivu i okolnim gradovima, prenosi Tajms of Izrael. 

Većina napada libanske grupe Hezbolah bila je usmerena na severni Izrael, ali je više raketa dugog dometa ispaljeno i u pravcu Tel Aviva i Zapadne obale, navodi se u saopštenju.

Jemenski pokret Huti izrazio je danas žaljenje zbog smrti vođe libanske grupe Hezbolah, Sajeda Hasana Nasralaha, i poručio da će nastaviti da pruža podršku toj grupi. 
Hezbolah, saveznik Huta u alijansi koja se, uz podršku Irana, suprotstavlja Izraelu, prethodno je potvrdio da je vođa i jedan od osnivača te grupe, Sajed Hasan Nasralah, ubijen u izraelskom vazdušnom napadu.

Hezbolah se u saopštenju zavetuje da će "nastaviti sveti rat protiv neprijatelja, a u znak podrške Gazi i Palestini i odbrane Libana i njegovog čvrstog i časnog naroda".

BONUS VIDEO: JEMENSKI HUTI U RATNOJ AKCIJI: Gađali dva izraelska broda u Crvenom moru

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

TURIZAM KAO FAKTOR MIRA: Obrazovno i duhovno iskustvo koje širi um