OGLASIO SE PENTAGON: SAD spremne da spreče Iran, a podrže Izrael

Novosti online

28. 09. 2024. u 18:23

SJEDINjENE Američke Države su odlučne da spreče Iran i militantne grupe koje podržava zvanični Teheran da iskoriste situaciju u Libanu ili da prošire sukob, rekao je američki ministar odbrane Lojd Ostin svom izraelskom kolegi Joavu Galantu.

ОГЛАСИО СЕ ПЕНТАГОН: САД спремне да спрече Иран, а подрже Израел

Tanjug

- Ostin je izrazio punu podršku SAD pravu Izraela na samoodbranu i jasno stavio do znanja da su Sjedinjene Američke Države spremne da zaštite američke snage i objekte u regionu i posvećene su odbrani Izraela - izjavio je danas portparol Pentagona Pat Rajder, prenosi Rojters.

U međuvremenu, portparol izraelske vojske Danijel Hagari izjavio je danas da je baza Hezbolaha u Bejrutu, u kojoj je ubijen vođa te libanske grupe Sajed Hasan Nasralah, bila legitimna vojna meta u skladu sa međunarodnim pravom.

On je naveo da su izraelske vlasti civilnom stanovništvu izdale strože smernice, ograničavajući na hiljadu broj ljudi koji mogu da se okupe na jednom mestu u centralnom Izraelu, prenela je ranije britanska agencija.

BONUS VIDEO: LANSIRANjE HAMASOVE RAKETE: Prvi put posle četiri meseca

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

TURIZAM KAO FAKTOR MIRA: Obrazovno i duhovno iskustvo koje širi um