"SUDBINU OVOG REGIONA ODREDIĆE SNAGE OTPORA" Hamnei pozvao muslimane da se suprotstave Izraelu - svim sredstvima

Novosti onlajn

28. 09. 2024. u 13:45

VRHOVNI vođa Irana, ajatolah Hamnei, pozvao je danas muslimane da svim sredstvima pruže podršku Libanu i libanskoj grupi Hezbolah u sukobima sa Izraelom.

СУДБИНУ ОВОГ РЕГИОНА ОДРЕДИЋЕ СНАГЕ ОТПОРА Хамнеи позвао муслимане да се супротставе Израелу - свим средствима

Tanjug

- Sudbinu ovog regiona odrediće snage otpora, sa Hezbolahom na čelu - rekao je Hamnei nakon što je izraelska vojska saopštila da je ubila lidera Hezbolaha Hasana Nasreleha, prenosi Rojters.

Agencija navodi da se u saopštenju Hamneija muslimanski svet poziva da "svim mogućim sredstvima stane uz narod Libana i ponosni Hezbolah i da im pomogne u sukobljavanju sa opakim režimom Izraela".

Ranije danas, iranski vrhovni vođa prebačen je na sigurnu lokaciju unutar zemlje sa pojačanim bezbednosnim merama, kako su Rojtersu rekla dva regionalna zvaničnika koje je Teheran upoznao sa situacijom. Izvori su rekli da je Iran u stalnom kontaktu sa libanskim Hezbolahom i drugim regionalnim militantnim organizacijama koje sarađuju sa Teheranom, kako bi pripremio naredni korak, nakon što je Izrael saopštio da je ubio lidera Hezbolaha Hasana Nasralaha u jučerašnjem napadu na južni Bejrut.

(Tanjug)

BONUS VIDEO:

RUSIJA LANSIRALA RAKETU: Pogledajte trenutak lansiranja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

Da li znate šta su privatni dani na poslu i koja kompanija nudi ovaj benefit?