"NOVE POTVRDE" Ruska obaveštajna služba: Anglosaksonci umešani u eksplozije na „Severnim tokovima“

Novosti online

26. 09. 2024. u 09:42

SPOLjNA obaveštajna služba Rusije (SVR) dobija nove informacije koje potvrđuju umešanost Anglosaksonaca u eksplozije na „Severnim tokovima“, navodi se u saopštenju Službe.

НОВЕ ПОТВРДЕ Руска обавештајна служба: Англосаксонци умешани у експлозије на „Северним токовима“

Foto AP

- SVR Rusije ne prestaje da prikuplja informacije o okolnostima serije eksplozija u Baltičkom moru 26. septembra 2022. godine. Stižu sve nove informacije koje potvrđuju ono što je kao tezu već izneo direktor službe S. E. Nariškin o umešanosti Anglosaksonaca u ove incidente - ističu iz Službe.

U saopštenju se dodaje da dostupne obaveštajne informacije jasno ukazuju da napadi na gasovode predstavljaju akt međunarodnog terorizma i ekonomskog rata Anglosaksonaca protiv evropskih saveznika, pre svega Nemačke.

Verzija struktura i medija koje kontrolišu SAD i Britanija da su „Severne tokove“ samostalno digli u vazduh ukrajinski ekstremisti „ne drži vodu“, ali je već nametnuta Nemačkoj kao glavna, navodi se u saopštenju.

- SVR Rusije raspolaže informacijama o odluci donetoj u SAD i Velikoj Britaniji da se uoči još jedne godišnjice eksplozija sprovede dezinformaciona kampanja kako bi se prikrila istinska svrha sabotaže i njenih organizatora. Od avgusta ove godine, strukture i mediji pod kontrolom Vašingtona i Londona iznose lažne tvrdnje da su napade izveli isključivo ukrajinski ekstremisti koji su delovali nezavisno - ističe se u saopštenju.

- Uprkos činjenici da ova verzija ‘ne drži vodu’, upravo je ova verzija već nametnuta istražnim organima Nemačke kao osnovna. Postavljen im je ultimativan zadatak da brzo završe istragu do kraja godine, da teroristički napad pripišu ‘ukrajinskim avanturistima koji mrze Rusiju’ i da transatlantsku saradnju sklone van opasnosti - dodaje SVR.

Služba je navela da je teroristički napad na „Severne tokove“ naneo nepopravljivu štetu evropskoj ekonomiji i izrazila nadu da će objektivna istraga ipak biti sprovedena.

U saopštenju se ocenjuje da dve godine nakon eksplozija, zapadne zemlje ne samo što nisu sprovele istragu, već pokušavaju da isfabrikuju njene rezultate.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

NEVIDLJIVI EKOLOŠKI NEPRIJATELJ: Kako mikroplastika ugrožava životnu sredinu i ljudsko zdravlje