RAT U UKRAJINI: Zelenski se sastao sa Bajdenom, veliko razočarenje za ukrajinskog predsednika

Novosti online

26. 09. 2024. u 07:38 >> 00:18

RAT u Ukrajini, dan 946.

РАТ У УКРАЈИНИ: Зеленски се састао са Бајденом, велико разочарење за украјинског председника

Foto: Profimedia/Ilustracija/liveuamap

Ništa od dozvole za udar duboko u Rusiji?

Bela kuća je sugerisala da danas neće objaviti nikakve nove informacije o mogućoj dozvoli Ukrajine za udare dugog dometa duboko u Rusiju zapadnim raketama.

- Ne očekujem da će biti novih saopštenja na tu temu - rekla je portparolka Bele kuće na pitanje da li će danas biti data dozvola za udar na Rusiju dalekometnim raketama zapadne proizvodnje posle sastanka Zelenskog. i Bajdena.

Zelenski se sastao sa Bajdenom

U Vašingtonu su se sastali ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski i predsednik SAD Džo Bajden. Sa njima su bile i njihove supruge Olena Zelenska i Džil Bajden.

Zelenski će Bajdenu predstaviti svoj „plan pobede“.

U Arhangelskoj oblasti izgubljena je komunikacija sa helikopterom Robinson 44

- Komunikacija sa helikopterom Robinson 44 je izgubljena u oblasti Arhangelska, saopštava pres-služba Severozapadnog transportnog tužilaštva. Odeljenje vrši uviđaj - piše Tass.

- Severozapadno transportno tužilaštvo proverava informacije na internetu o gubitku komunikacije sa pilotom helikoptera Robinson 44 u regionu Arhangelska. Prema preliminarnim podacima, plan leta nije poslat u centar za upravljanje vazdušnim saobraćajem. Za sada u nadležnim organima nema objektivnih podataka o letu helikoptera - navodi se u poruci.

Situacija je pod kontrolom , navodi Tass.

„Grad“ je zahvatio militante i opremu Oružanih snaga Ukrajine vatrom u pravcu Avdijevke

- Karakteristika rada vojnog osoblja u ovoj oblasti je potreba za stalnom kontrolom vazdušnog prostora zbog velike aktivnosti ukrajinskih izviđačkih i jurišnih dronova - piše Zvezda TV.

Veršinjin: Nadamo se da SAD neće dozvoliti Kijevu napad zapadnim oružjem na Rusiju

Moskva se nada da će SAD ''imati dovoljno pameti i razuma" da Kijevu ne daju saglasnost za napade zapadnim oružjem duboko na rusku teritoriju, izjavio je zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Veršinjin.

''Mislim da su posledice ovoga očigledne svima, želeo bih da verujem da će američka strana imati dovoljno pameti da ne dovede do takve situacije'', rekao je on za RIA Novosti na marginama Generalne skupštine UN u Njujorku.

Ruski predsednik Vladimir Putin juče je izjavio da bi Rusija mogla da upotrebi nuklearno oružje ako je napadne bilo koja država i da će se svaki konvencionalni napad na Rusiju koji podrži neka nuklearna sila smatrati zajedničkim napadom. 

Najmanje osam osoba povređeno u ruskim napadima na Zaporožje u Ukrajini

Najmanje osam osoba, među kojima je 14-godišnji dečak, povređeno je u ruskim vazdušnim napadima tokom noći na oblast Zaporožja u Ukrajini, izjavila je vršilac dužnosti gradonačelnika Zaporožja Regina Harčenko.

Harčenko je napisala na Telegramu da su dve ranjene osobe sa teškim povredama smeštene u bolnicu.

Ona je navela da je u eksploziji oštećena zgrada, kao i pet automobila, prenosi Ukrinform.

Lavrov razgovarao u Njujorku sa državnim sekretarom Vatikana o sukobu u Ukrajini

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov i državni sekretar Vatikana kardinal Pjetro Parolin, razgovarali su u Njujorku o humanitarnim pitanjima u vezi sa sukobom u Ukrajini, saopštilo je rusko ministarstvo spoljnih poslova.

U saopštenju se navodi da su Lavrov i Parolin konstatovali tokom razgovora na marginama zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija da postoji konstruktivan razvoj u dijalogu Rusije i Vatikana, kao i u međusobnim akcijama u humanitarnoj sferi u kontekstu rata u Ukrajini, preneo je Rojters.

Udar ruskih snaga na luku "Južni" u Odesi

Koordinator nikolajevskog proruskog pokreta otpora Sergej Lebedev rekao je da su ruske snage izvele udare na luku "Južni" u Odesi. U luci su se nalazili brodovi koji prevoze tehniku, municiju, dronove za ukrajinsku vojsku.

Takođe, odjeknula je eksplozija u selu Gvardejsko u Odeskoj oblasti gde su primećeni strani vojnici, pa čak i oficiri.

Oboreno sedam ukrajinskih dronova

PVO je iznad Belgorodske, Kurske i Brjanske oblasti oborila sedam ukrajinskih dronova, a jedan iznad Orlovske oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Eksplozije odjeknule u Starokonstantinovu

Ukrajinski mediji javljaju da je više eksplozija odjeknulo u gradu Starokonstantinov u Hmeljnickoj oblasti gde se nalazi vojni aerodrom.

Ukrajinci pokušavaju da zadrže Ugljedar

Ukrajinski vojnici pokušavaju da zadrže Ugljedar ali oni se nalaze u informacionom vakuumu i ne znaju šta se događa čak i u njihovoj neposrednoj blizini, rekao je ruski oficir koji učestvuje u oslobađanju grada.

Prema njegovim rečima, ukrajinska vojska ima dobro opremljene punktove po čitavom gradu, na svakom je po desetak vojnika kojima je dovoljno nekoliko minuta da otkriju rusku tehniku.

Ruske snage detektuju i uništavaju te punktove.

BONUS VIDEO: RUSIJA LANSIRALA RAKETU: Pogledajte trenutak lansiranja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

RUSI SRAVNJUJU UGLEDAR SA ZEMLJOM: Grad je opkoljen - ovo su poslednji trenuci (VIDEO)