LABORATORIJA ZA TRANSRODNE KREATIVCE: Katolička Italija suočena sa novom inicijativom za seksualno "preobraćanje" dece i njihovih roditelja

Milica Ostojić - Specijalno za Novosti RIM

26. 09. 2024. u 22:51

DOMAĆIN je rimski univerzitet "Roma 3", a laboratorija "Trans i rodno kreativna deca", izvodi istraživački projekat sa ciljem da "sluša i prikupi priče veoma mladih osoba od pet do 14 godina".

ЛАБОРАТОРИЈА ЗА ТРАНСРОДНЕ КРЕАТИВЦЕ: Католичка Италија суочена са новом иницијативом за сексуално преобраћање деце и њихових родитеља

Foto Shutterstock

To bi, potom, trebalo da bude svojevrsna "baza" na osnovu koje bi se pripremali programi za rad sa najmlađima. Ideju i njeno sprovođenje u delo, odobrio je Etički komitet Univerziteta. U fokusu će, osim dece, biti i njihovi roditelji, koji treba da se preobrate i otvore za savremene trendove, pa tako i ovog tipa. Događaj je zakazan za subotu, 28. septembar.

Univerzitet, tačnije njegovo Odeljenje za nauku i obrazovanje, ugostiće pregaoce ove laboratorije koja se zalaže za "trans i rodno kreativnu decu". Odštampan je i promovisan poster, a vode ga istraživači zajednice "Montesori učiteljica". Odvijaće se u blizini stanice Termini u Rimu, ali je, u međuvremenu, iskrsla polemika sa ocenom da je reć o "ideološkom ludilu" i da "predstavlja fatalni udarac slobodi maloletnika da odrastaju bez uslovljavanja ili indukovane prinude".

Ilustracija Shutterstock

Inicijativu istraživača mnogi su ocenili skandaloznom, a na prvom mestu organizacije "Pro vita i familija" koje su pokrenule nacionalnu peticiju kojom se od rektora tog univerziteta Masimilijana Fjoručija traži da odmah otkaže takvu "idelošku inicijativu" koja uključuje maloletnike, a lišena je ikakvog naučnog konteksta. A, od Ane Marije Bernini, ministra za Univerzitet i istraživanje, stigao je najoštriji zahtev da se pod hitno zaustavi to ludilo o "uključivanju petogodišnje dece, koje je neprihvatljivo".

Radionica "Trans i rodno kreativna deca" je fatalni udarac za slobodu maloletnika, jer ih tera da odrastaju već uslovljeni, čak prinuđeni, dok su, istovremeno, majke i očevi lišeni prava i dužnosti da svoju decu obrazuju i obučavaju u tako delikatnim godinama.

Muško kao žensko i obrnuto

PRE nego što nauče da tečno čitaju, pišu i govore, decu neko treba i hoće da poduči da su muško i žensko uzajamno zamenljive reči. Senator iz partije Italijanska braća Lavinija Menuni ističe da "već i na drugim mestima, u školama svih nivoa, roditelji odavno prijavljuju aktivnosti usmerene na njihovo decu sa jasnim osvrtom na intimnu sferu".

- Škole i univerziteti moraju da se oslobode zamki koje postavlja šačica fanatika sa izgorelim neuronima rodne ideologije, budući da samo odrasla osoba može da odluči o tome, hetero ili bilo šta drugo - poručuje Berninijeva i dodaje "ruke dalje od naše dece".

Univerzitetski Etički komitet, koji je odobrio takvu laboratoriju, zadužio je, zato, Berninijevu da naloži kancelarijama ministarstva da kontaktiraju sa Univerzitetom "Roma 3" da bi brzo dobili detaljne informacije o toj inicijativi. Posebno će se tražiti provera da li taj projekat odgovara "zahtevima" navedenim u tenderu kojim je Univerzitet omogućio pristup javnim fondovima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

Da li znate šta su privatni dani na poslu i koja kompanija nudi ovaj benefit?