ERDOGAN PRIZNAO: SAD ne žele Ukrajinu u NATO-u

Novosti onlajn

25. 09. 2024. u 14:23

SJEDINjENE Američke Države i brojne članice NATO-a ne žele da Ukrajina bude članica bloka, izjavio je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan.

ЕРДОГАН ПРИЗНАО: САД не желе Украјину у НАТО-у

Foto: EPA

- SAD, pre svega, ne žele da Ukrajina postane članica NATO-a. Niz članica Severnoatlantske alijanse ne žele pridruženje Kijeva bloku. Treba da donesemo odluku na osnovu činjenica koje vidimo. Polazeći od tih fakata, vidimo da ovo pitanje (predlog za stupanje Ukrajine u NATO) nije pitanje koje treba doneti usijane već hladne glave. Kada donosimo odluke, uzimamo u obzir stavove svih članica i odlučujemo na osnovu toga - rekao je turski lider u intervjuu TV „En-Bi-Si - odgovarajući na pitanje o stavu Turske na temu pridruženja Ukrajine NATO-u.

Pored toga, kad su u pitanju odnosi sa Rusijom, Erdogan je istakao da su odnosi sa Moskvom višedimenzionalni, saradnja dve zemlje se nastavlja, ekonomski odnosi se proširuju.

- Naši odnosi sa Rusijom su višesmerni: politički, ekonomski, kulturni, povezani sa odbrambenom industrijom - naglasio je turski predsednik.

Prethodno, generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg je 5. jula izrazio nadu da će Ukrajina postati članica Severnoatlantske alijanse do 2034. godine.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

RUSIJA LANSIRALA RAKETU: Pogledajte trenutak lansiranja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POČINJE TENISKI USTANAK: Đoković je upozoravao, nisu slušali - Teniseri sada najavljuju štrajk