CRNO MU SE PIŠE: Amerika će pokušati da optuži Rajana Rauta za pokušaj ubistva Trampa

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

23. 09. 2024. u 22:21

SAD će pokušati da optuže osumnjičenog Rajana Rauta koji se krio sa puškom u blizini golf terena bivšeg predsednika Donalda Trampa na Floridi za pokušaj ubistva, saopštio je danas savezni tužilac.

ЦРНО МУ СЕ ПИШЕ: Америка ће покушати да оптужи Рајана Раута за покушај убиства Трампа

Foto: Fejsbuk/ Rajan Raut

Osumnjičenom Rautu (58) naloženo je da ostane u zatvoru bez mogućnosti da plati kauciju do suđenja po dve optužbe vezane za oružje, preneo je Rojters.

Tužilac Mark Dispoto izjavio je da će vlada zatražiti od velike porote da podigne ozbiljnije optužbe protiv Rauta, pošto su tužioci detaljno izneli dokaze prikupljene protiv njega, uključujući pismo koje je navodno napisao mesecima pre incidenta u kojem se pominje "pokušaj atentata" na predsedničkog kandidata republikanaca.

Rout je navodno uperio pušku kroz drvored 15. septembra dok je bivši predsednik igrao golf na svom terenu u Vest Palm Biču, navedeno je u krivičnoj prijavi.

On se još nije izjasnio o krivici

U sudskom podnesku objavljenom pre saslušanja, tužioci su naveli da je nekoliko meseci pre incidenta, Raut ostavio rukom pisano pismo upućeno "svetu" u kojem je ponuđena nagrada za Trampa.

- Ovo je bio pokušaj atentata na Donalda Trampa, ali sam vas izneverio. Ponudiću 150.000 dolara onome ko može da završi posao - napisao je osumnjičeni, navodi se u podnesku.

Pismo je pronađeno u kutiji koju je predao neidentifikovani svedok, a u kojoj su bili i municija, metalna cev i četiri telefona, naveli su tužioci.

Tužioci su, takođe, saopštili da je, kada je Rut uhapšen ovog meseca, u njegovom automobilu pronađena rukom pisana lista datuma u ​​avgustu, septembru i oktobru mesta gde se Tramp pojavio ili se očekivalo da će se pojaviti.

Vlasti još nisu otkrile motiv incidenta, za koji je FBI saopštio da se istražuje kao očigledan pokušaj ubistva Trampa uoči predsedničkih izbora koji će biti održani 5. novembra.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NASTAVLJA SE BRUKANJE NA NAJVIŠEM NIVOU Crnu Goru u NJujorku ne predstavljaju ni predsednik ni premijer