TELEGRAM MOŽE DA OTKRIJE I BROJEVE TELEFONA: Durov otkrio u kom slučaju nadležni organi imaju uvid u poverljive podatke

Novosti online

23. 09. 2024. u 20:19

UPRAVA Telegram mesindžera po novim pravilima može da otkrije IP adrese i brojeve telefona onih koji krše pravila platforme za razmenu poruka, kada primi pravne zahteve od vlasti, saopštio je danas osnivač te mreže Pavel Durov.

ТЕЛЕГРАМ МОЖЕ ДА ОТКРИЈЕ И БРОЈЕВЕ ТЕЛЕФОНА: Дуров открио у ком случају надлежни органи имају увид у поверљиве податке

Foto: Printskrin/Telegram

- Jasno smo stavili do znanja da IP adrese i telefonski brojevi onih koji krše naša pravila mogu biti otkriveni nadležnim organima kao odgovor na razumne pravne zahteve -  napisao je Durov na svom Telegram kanalu.

Osnivač mesindžera je rekao da će Uslovi korišćenja usluge i Politika privatnosti sada biti jedinstveni za sve korisnike, bez obzira na geografsku lokaciju.

Durov je naglasio da se takva ažuriranja uvode kako bi se "prestupnici dodatno odvratili da koriste Telegram kao platformu za nezakonite aktivnosti".

Krajem avgusta, osnivač Telegrama optužen je u Francuskoj da se nije suprotstavio širenju kriminalnog sadržaja putem mesindžera.

Durov je kasnije pušten iz pritvora uz kauciju od 5 miliona evra, uz strogi sudski nadzor i obavezu javljanja u policijsku stanicu dva puta nedeljno. 

Zabranjeno mu je napuštanje francuske teritorije.

BONUS VIDEO: Fejsbuk zabranio širenje ''najveće teorije zavere na svetu''

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HRVAT SVE PRIZNAO, I TO U KAMERU! Ovo je rekao o derbiju Zvezde i Partizana (VIDEO)