SADA I ZVANIČNO: Izrael objavio novi ratni plan protiv Libana, izgleda surovo

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

23. 09. 2024. u 20:15

NAKON što je jutros pokrenula talas vazdušnih napada na ciljeve Hezbolaha, Izraelska vojska se priprema za narednu fazu svoje operacije u Libanu, izjavio je načelnik generalštaba IDF general Herci Halevi.

САДА И ЗВАНИЧНО: Израел објавио нови ратни план против Либана, изгледа сурово

Foto: Profimedia

- Mi ciljamo borbenu infrastrukturu koju je Hezbolah gradio proteklih 20 godina. Ovo je veoma značajno. Napadamo ciljeve i pripremamo se za sledeće faze - navodi se u saopštenju Halevija bez dodatnih detalja.

Izraelska vojska saopštila je danas da je pogodila više od 800 ciljeva Hezbolaha u južnom Libanu i u dolini Beka na istoku Libana.

- Među pogođenim ciljevima bile su zgrade u kojima je Hezbolah krio rakete, projektile, raketne lansere, bespilotne letelice i drugu terorističku opremu - navodi se u saopštenju vojske.

Libansko ministarstvo zdravstva izdalo je saopštenje navodeći da je od početka današnjih izraelskih udara poginulo 274 ljudi, a da ih je ranjeno 1.024, ali da se na osnovu brojki ne može zaključiti koliko je poginulih civila, a koliko pripadnika Hezbolaha.

(Reuters)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KO JE SUPRUGA LANETA JOVANOVIĆA? Borili se za potomstvo, izgubili bebu, a sada imaju tri sina od kojih je jedan Zvezdin fudbaler (FOTO)