"PREDMET BRIGE ZA RUSIJU" Kremlj: Evropa će morati da izgradi novu bezbednosnu arhitekturu

Tanjug

23. 09. 2024. u 14:42

EVROPA će morati da izgradi "novu bezbednosnu arhitekturu", a za to će biti potrebno mnogo napora u kontekstu promena u svetu, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

ПРЕДМЕТ БРИГЕ ЗА РУСИЈУ Кремљ: Европа ће морати да изгради нову безбедносну архитектуру

Foto Tanjug

- Očigledno, zbog činjenice da se bezbednosna arhitektura Evrope brzo menja, neophodno je izgraditi novu bezbednosnu arhitekturu za Evropu, pa će to zahtevati mnogo truda u budućnosti - rekao je Peskov novinarima, prenosi agencija RIA Novosti.

Kako je ukazao, ceo sistem međunarodnih odnosa se menja.

Peskov je napomenuo da će obnavljanje evropske bezbednosne arhitekture za Rusiju postati "predmet brige" jer, kako je naveo, ona treba da obezbedi svoje interese u toj oblasti i usvajanje odgovarajućeg sistema bezbednosnih garancija, prenosi Izvestija.

On je to izjavio komentarišući izjavu francuskog predsednika Emanuela Makrona o preispitivanju odnosa Evrope i Rusije u vezi sa potrebom da se razmišlja o novom obliku uređenja Evrope.

Makron je juče rekao da će Evropa u jednom trenutku morati da razmisli o novom obliku svoje organizacije i da preispita veze sa Rusijom.

Prema Makronovim rečima, zemlje u Evropi i svetu treba da se fokusiraju na izgradnju novog svetskog poretka.

BONUS VIDEO: RUSIJA LANSIRALA RAKETU: Pogledajte trenutak lansiranja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KO JE SUPRUGA LANETA JOVANOVIĆA? Borili se za potomstvo, izgubili bebu, a sada imaju tri sina od kojih je jedan Zvezdin fudbaler (FOTO)