IRAN SPREMAN DA ZAPOČNE PONOVNE PREGOVORE O NUKLEARNOM NAORUŽANJU: Arakči ostaje u NJujorku zbog sastanaka sa zvaničnicima

Tanjug

23. 09. 2024. u 14:32

Iran je spreman da započne ponovne pregovore o nuklearnom naoružanju na marginama Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u Njujorku, ako su "i druge strane spremne za to", izjavio je danas ministar spoljnih poslova te zemlje Abas Arakči.

ИРАН СПРЕМАН ДА ЗАПОЧНЕ ПОНОВНЕ ПРЕГОВОРЕ О НУКЛЕАРНОМ НАОРУЖАЊУ: Аракчи остаје у Њујорку због састанака са званичницима

TANJUG

- Ostaću u Njujorku nekoliko dana više nego predsednik (Irana Masud Pezeškijan) i sastaću se sa mnogim ministrima spoljnih poslova. Usresredićemo se na započinjanje nove runde pregovora koje se odnose na nuklearni sporazum - izjavio je Arakči u video-poruci koju je objavio na svom nalogu na mreži Telegram.

On je dodao da postoje "znaci generalne spremnosti" ali i naveo da "trenutni međunarodni uslovi čine nastavak pregovora komplikovanijim i težim nego ranije".

Kako Rojters navodi, iranski lideri nadaju se tome da SAD popuste sankcije koje, kako se navodi, značajno pogađaju iransku ekonomiju.

Nakon što su se SAD 2018. povukle iz sporazuma o nuklearnom naoružanju, koji su 2015. potpisale sa Iranom, indirektni pregovori Vašingtona i Teherana o oživljavanju sporazuma nisu dali rezultate.

Iran je i dalje potpisnik pregovora ali ne ispunjava svoje obaveze u potpunosti nakon što su SAD uvele sankcije Teheranu.

BONUS VIDEO:

ZGRADE I VOZILA GORE: Pogledajte Belgorod nakon granatiranja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HRVAT SVE PRIZNAO, I TO U KAMERU! Ovo je rekao o derbiju Zvezde i Partizana (VIDEO)