ZAPAD JE OPSEDNUT BORBOM "DO POSLEDNJEG UKRAJINCA" Poruka iz Kremlja - Za Rusiju ne postoji alternativa pobedi

Novosti onlajn

22. 09. 2024. u 16:08

MIŠLjENjE generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga da se ne treba plašiti izvođenja udara zapadnim oružjem duboko u teritoriju Rusije dele mnogi u Evropi i to je za žaljenje, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov za televiziju „Rusija 1“.

ЗАПАД ЈЕ ОПСЕДНУТ БОРБОМ ДО ПОСЛЕДЊЕГ УКРАЈИНЦА Порука из Кремља - За Русију не постоји алтернатива победи

Foto Tanjug/AP

On je dodao da će Stoltenberg uskoro napustiti svoju funkciju i zato sebi dozvoljava neodgovorne izjave.

- On je čovek koji odlazi, uskoro će prestati da radi tamo gde radi. Stoga, zapravo, i dozvoljava sebi takve neodgovorne izjave. Ali, nažalost, mislim da njegov stav dele mnogi u Evropi. Čuli smo mnogo neobuzdanih reči iz Evrope da, kako kažu, ne treba se plašiti ni Rusije ni Putina, nema potrebe shvatati ih ozbiljno - rekao je Peskov.

Prema rečima portparola, Zapad je opsednut borbom protiv Rusije „do poslednjeg Ukrajinca“.

- Oni su opsednuti idejom da se bore sa nama do poslednjeg Ukrajinca. Ova opsesija se kod svakoga manifestuje drugačije, a kod Stoltenberga – na ovakav način“, ocenio je Peskov.
Zapadne zemlje kolektivno ratuju sa Rusijom i otvoreno govore da im je cilj strateški i taktički poraz Rusije, dodao je portparol.

- U toku je rat, oni sa nama ratuju. Oni kolektivno ratuju sa nama i pred nama je kolektivni neprijatelj. Oni otvoreno govore da im je cilj da strateški i taktički poraze Rusiju - istakao je Peskov.

- To nas obavezuje da ovaj njihov stav shvatimo veoma ozbiljno, da svoja dejstva gradimo uzimajući u obzir ovu opasnost i nastavimo specijalnu vojnu operaciju kako bismo ostvarili sve svoje ciljeve, izvršili sve postavljene zadatke i pobedili - naglasio je on i dodao da za Rusiju ne postoje alternative za pobedu.

Međutim, on je naveo da na Zapadu postoje i trezvene glave koje pažljivo analiziraju reči ruskog predsednika Vladimira Putina sa upozorenjima NATO-u u vezi sa njegovim učešćem u ukrajinskom sukobu.

- Na Zapadu još uvek postoje trezvene glave koji sa dužnom pažnjom analiziraju ove reči našeg predsednika i shvataju šta one zaista znače - zaključio je Peskov.

Foto: Tanjug/AP

Stoltenberg je ranije izjavio da Severnoatlantska alijansa neće postati deo sukoba u Ukrajini ako se Kijevu dozvoli da izvodi napade duboko u rusku teritoriju zapadnim oružjem. Posle toga, Putin je raspravu u NATO-u o tome da li Ukrajini treba dozvoliti da koristi zapadno oružje za udare na Rusiju nazvao zamenom pojmova. On je istakao da je, zapravo, to pitanje mnogo ozbiljnije: u suštini, države NATO-a odlučuju da li će se direktno uključiti u ukrajinski sukob ili ne.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

"Vučić treba da izvrši samoubistvo"! Opozicionar pozvao na smrt predsednika!


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

Kako da vreme na poslu bude ispunjeno zadovoljstvom – Pogledajte dugačak spisak benefita koje nudi Mercator-S