KAMALA NA UDARU ŽESTOKIH KRITIKA: Hoće li joj se pojedine odluke obiti o glavu u izbornoj trci?

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

22. 09. 2024. u 15:21

POTPREDSEDNICA SAD Kamala Haris nije dala mnogo intervjua za medije jer je "veoma zauzeta osoba", rekla je za Si-En-En jedna od njenih savetnika za kampanju, Kejša Lens-Botoms.

КАМАЛА НА УДАРУ ЖЕСТОКИХ КРИТИКА: Хоће ли јој се поједине одлуке обити о главу у изборној трци?

Tanjug

Harisovu su čak i liberalni stručnjaci kritikovali zbog izbegavanja intervjua za medije otkako je nominovana za kandidata demokrata na predstojećim predsedničkim izborima.

U dva meseca od kada je najavila svoju predsedničku kampanju, Harisova i njen kandidat za potpredsednika Tim Valc dali su ukupno sedam intervjua, dok su bivši predsednik Donald Tramp i Džej Di Vens dali 70 intervjua i konferencija za štampu, prema podacima koje je objavio "Aksios" ove nedelje.

Ako se uzmu u obzir razgovori sa partijskim saveznicima, na primer Trampov razgovor uživo s vlasnikom Iksa Ilonom Maskom, bivši predsednik SAD ima još veću prednost u odnosu na Harisovu, koja se uglavnom držala održavanja unapred pripremljenih govora na mitinzima. 

Na pitanje zašto Harisova ne daje više intervjua, Lens-Botoms je u petak za Si-En-En odgovorila: "Voleli bismo da je vidimo kako sedi svaki dan sa Si-En-En-om i daje intervjue, ali ona je veoma zauzeta osoba."

- Ona je i potpredsednica i kandidat - dodala je Lens-Botoms, ponovivši da je Harisova jednostavno "prezauzeta" da bi išla u korak s Trampovim medijskim nastupima.

Kamala Haris se našla na udaru kritike Njujork tajmsa zbog izbegavanja nastupa koji ne podrazumevaju pripremljene govore, dok je komentator Si-En-Ena a Skot Dženings u petak kritikovao potpredsednicu jer namerno izbegava "neprijateljske medije".

Noć ranije, Harisova je opširno razgovarala sa TV voditeljkom Oprom Vinfri, ali je intervju bio blagonaklonjen potpredsednici i uključivao je mnoštvo poznatih pristalica Harisove, uključujući Meril Strip, Dženifer Lopez, Džuliju Roberts, Krisa Roka i Bena Stilera.

Kampanja Harisove veruje da je "ograničavanje interakcije sa štampom prava strategija – čak i ako frustrira novinare", naveo je "Aksios", pozivajući se na izvore bliske kampanji.

Prema nedavnoj anketi "Njujork tajmsa" i "Sijene", 31 odsto glasača smatra da ne zna dovoljno o ​​Harisovoj, dok samo 12 odsto isto misli za Trampa i njegove stavove o ključnim pitanjima.

BONUS VIDEO: ZGRADE I VOZILA GORE: Pogledajte Belgorod nakon granatiranja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

Kako da vreme na poslu bude ispunjeno zadovoljstvom – Pogledajte dugačak spisak benefita koje nudi Mercator-S