DVOJE DECE STRADALO U URUŠAVANJU ZGRADE U ITALIJI: Čitava porodica ostala zatrpana, na terenu 60 specijalaca (VIDEO)

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

22. 09. 2024. u 13:20

DVOJE dece, starih 4 i 6 godina, stradalo je kada se srušila zgrada u Napulju nakon što je u jednom od stanova najverovatnije došlo do eksplozije gasa. Pod ruševinama je ostalo još šestoro ljudi, a na licu mesta je više od 60 spasilaca.

ДВОЈЕ ДЕЦЕ СТРАДАЛО У УРУШАВАЊУ ЗГРАДЕ У ИТАЛИЈИ: Читава породица остала затрпана, на терену 60 специјалаца (ВИДЕО)

Foto: Tviter printskrin/Tg3

Dvospratnica u Savijanu srušila se jutros nešto posle 8 časova, a urušavanju je prethodila strašna eksplozija, kako se veruje, plinske boce.

Do eksplozije je najverovatnije došlo u stanu na 2. spratu, u kojem je živela jedna baka.

U trenutku tragedije, u zgradi je bilo više ljudi, uključujući i porodicu sa troje dece, starih 2, 4 i 6 godina. Na lice mesta su odmah stigli pripadnici policije i vatrogasci, koji su krenuli da raščišćavaju ruševine u potrazi za preživelima. Nekih sat vremena nakon eksplozije iz ruševina izvukli oca i dvogodišnje dete i oni su u teškom stanju prebačeni u bolnicu.

Nekih sat vremena kasnije pronašli su telo četvorogodišnje devojčice, a potom i telo njenog dve godine starijeg brata. Kako javljaju mediji, i dalje se traga za majkom mališana, i bakom, koja je živela na 2. spratu.

Prema prvim informacijama, od siline eksplozije drugi sprat zgrade se odmah srušio, a ostatak konstrukcije je ubrzo popustio pod teretom.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

Kako da vreme na poslu bude ispunjeno zadovoljstvom – Pogledajte dugačak spisak benefita koje nudi Mercator-S