POPLAVE U EVROPI OSTAVLJAJU PUSTOŠ: Šteta od poplava u jednom okrugu Bratislave procenjena na 112 miliona evra

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

22. 09. 2024. u 00:52

ŠTETA izazvana poplavama u bratislavskoj opštini Devinska Nova Ves, jednoj od zona najteže pogođenih elementarnom nepogodom, ali i naknadnim radovima na uklanjanju otpada, procenjena je na 112 miliona evra.

ПОПЛАВЕ У ЕВРОПИ ОСТАВЉАЈУ ПУСТОШ: Штета од поплава у једном округу Братиславе процењена на 112 милиона евра

Tanjug

-To je bruto procena, ali najkonzervativnija neoptimistična, zasnovana na realnim ciframa. Procenjena suma je tako izuzetno visoka jer uključuje imovinu glavnog grada, imovinu države, ali i imovinu pojedinaca i pravnih lica. Mnogo je subjekata koji su oštećeni u poplavama, rekao je gradonačelnik Devinske Nove Vesi Darijus Krajcir danas za TASR.

Najveća poplava u poslednjih 30 godina pogodila je slovačku prestonicu Bratislavu ove nedelje primoravajući veliki broj meštana da napusti svoje domove. Nivo Dunava je u utorak uveče dostigao tridesetogodišnji maksimum od 970 cm u Bratislavi.

ili su poplavljeni pojedini delovi grada, a Devinska Nova Ves, okrug blizu austrijske granice, potpuno je bio odsečen od ostatka grada zbog poplave i klizišta.

Zapad zemlje je takođe teško pogođen.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSIJA LANSIRALA RAKETU: Pogledajte trenutak lansiranja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

Kako da vreme na poslu bude ispunjeno zadovoljstvom – Pogledajte dugačak spisak benefita koje nudi Mercator-S