NESREĆA U TURSKOJ - STRADALI ČLANOVI TRI PORODICE: Grom udario u drvo - dvoje poginulo, šestoro povređeno

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

22. 09. 2024. u 00:10

DVE osobe su poginule, a šest je ranjeno kada je grom udario u drvo ispod kojeg su se sklonili članovi tri porodice u jednom vinogradu u Turskoj.

НЕСРЕЋА У ТУРСКОЈ - СТРАДАЛИ ЧЛАНОВИ ТРИ ПОРОДИЦЕ: Гром ударио у дрво - двоје погинуло, шесторо повређено

D. Balšić

Naime, zbog jakog pljuska članovi porodice Adžet, Erdogan i Beldek, koji su brali grožđe u vinogradu u okrugu Češme, potražili su zaklon ispod krošnje obližnjeg drveta, piše Haberler 7.

Selim, Ramazan i Ebubekir Adžet, Lale, Lejla i Azize Erdogan, Emin i Selahatin Beldek povređeni su kada je grom udario u drvo ispod kojog su se sklonili od jake kiše.

Na lice mesta pristigle su ekipe hitne pomoći i žandarmerije.

Hitna pomoć je povređene prevezla u državnu bolnicu u Širnaku, ali, kako je saopšteno, nisu uspeli da spasu živote Lale i Lejle Erdogan.

Saopšteno je i da je zdravstveno stanje još jedne osobe veoma teško.

O incidentu je pokrenuta istraga.

Kiše koje su zahvatile celu Tursku paralisale su svakodnevni život u mnogim gradovima, u Trabzonu je poplavljena bolnica, a mnogi putevi širom zemlje su zatvoreni.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSIJA LANSIRALA RAKETU: Pogledajte trenutak lansiranja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

Ovo je najpopularnija destinacija u toku septembra i oktobra Last Minute akcija! Platite 6 noćenja, a boravite 9 ili 10!