ISPLOVILI RATNI BRODOVI: Rusija i Kina uvežbavaju zajedničku odbranu na moru

Novosti onlajn

21. 09. 2024. u 14:34

RUSKO-KINESKE pomorske vojne vežbe „Bejbu/Saradnja – 2024“ počele su u Tihookeanskoj floti, saopštila je pres-služba flote.

ИСПЛОВИЛИ РАТНИ БРОДОВИ: Русија и Кина увежбавају заједничку одбрану на мору

Foto: Tanjug/AP photo

„Zajednički odred ratnih brodova Tihookeanske flote i Ratne mornarice Kine isplovio je na more iz Vladivostoka u cilju održavanja zajedničke rusko-kineske pomorske vojne vežbe 'Bejbu/Saradnja – 2024“. Pre nego što je odred ratnih brodova dve zemlje napustio bazu, održano je svečano postrojavanje i rukovodioci s obe strane su objavili da počinju zajedničke vežbe“, navodi se u saopštenju.

U toku sledeće nedelje zajednički odred brodova će u Japanskom moru uvežbavati odbijanje napada uslovnog protivnika iz vazduha, sa vode i podvodne sredine, izvešće zajedničko manevrisanje i odbranu u nezaštićenom području. Posade brodova izvešće artiljerijsku paljbu i niz vežbi uz upotrebu PVO i protvpodmorničkog naoružanja.

Sa ruske strane u vežbama učestvuju veliki protivpodmornički brodovi „Admiral Pantelejev“ i „Admiral Tribuc“, mali protivpodmornički brodovi MPK-82 i MPK-107, kao i mali raketni brod „Smerč“ Tihookeanske flote. Iz Ratne mornarice Narodne oslobodilačke armije Kine u vežbe su uključeni razarači „Sining“ i „Vusi“, fregata „Ling Ji“ i brod za snabdevanje „Taihu“.

Kineski brodovi stigli su u Vladivostok u sredu.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

Hadžifejzović: Srbija pokazala kakvu moć ima, idioti u Sarajevu se pitaju zašto se neko naoružava

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PREVIŠE JE PASIVAN, TITULA NEĆE DOĆI SAMA: Federer uputio oštre reči Zverevu