SNIMCI KOJI SU ŠOKIRALI JAVNOST: Policajci besomučno pred kamerama tukli uhapšenog, krvlju na zidu ispisao poziv u pomoć

Peruanac star 42 godine dugo će pamtiti direktan susret s francuskom policijom.

СНИМЦИ КОЈИ СУ ШОКИРАЛИ ЈАВНОСТ: Полицајци бесомучно пред камерама тукли ухапшеног, крвљу на зиду исписао позив у помоћ

Foto: printskrin

Upravo je otkriveno kroz kakav pakao je prolazio ovaj uhapšenik u noći pred otvaranje Olimpijskih igara u Parizu.

Priveden je 24. jula oko 22 sata, zbog pijanstva i vređanja čuvara reda na javnom mestu.

Mediji su došli do snimka kamere unutar policijskog komesarijata za 5. i 6. pariski arondisman, u strogom centru grada.

Na snimku se vidi policajac kako besomučno tuče i šamara Peruanca koji pokušava da se odbrani. Ističe se da scena traje dugih pet minuta. U ovo nasilje bio je uključen i drugi policajac, koji se nije video na kamerama.

Uhapšenog su tukli i rukama, i nogama, i palicama. U jednom trenutku, dok je pokušao da se odbrani, pendrekom mu je slomljena ruka. Udarili su ga i ključevima u arkadu. Iako je bio obliven krvlju, nastavili su da ga šamaraju. Kasnije je na zidu ćelije sopstvenom krvlju ispisao poziv u pomoć.

Odveden je u bolnicu gde su ustanovljene povrede koje zahtevaju 45 dana oporavka. Ruka mu je još u gipsu. Podneo je tužbu, posle čega je sve završilo na sudu. Policajci su odvedeni u pritvor.

Snimci su šokantni. Na njima se zvuk se ne čuje. Pokrenuta je unutrašnja policijska istraga, a ističe se da su kolege nasilnih policajaca pokušale da ih zaštite, krijući u prvom trenutku istinu.

Sve deluje tako strašno, da čak ni advokat jednog od uhapšenih nije našao reči opravdanja za to što se dogodilo. U odbranu svog klijenta naglašava da je prolazio kroz težak period u životu i da treba uzeti u obzir u kontekst akumuliranje različitih faktora zbog kojih je izgubio kontrolu. Kaže da je policajac i sam šokiran onim što je posle video.

Oglasila se i levica koja ističe da su i ranije ukazivali na policijsko nasilje. Sve se događa u trenutku pojačane napetosti i porasta nasilja u društvu.

Uhapšenim policajcima će se suditi 29. oktobra. Prema francuskim zakonima, za nasilje preti kazna do 3 godine zatvora i 45.000 evra, a može da ide sve do 7 godina i 100.000 evra u otežavajućim okolnostima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA PODRŽAVA VUČIĆEVU INICIJATIVU ZA KIM: Zaharova poslala jasnu poruku