PUTIN OTKRIO: Ovo je prioritet ruskog predsedavanja BRIKS-u

Novosti online

19. 09. 2024. u 15:18

FORMIRANjE pravednog multipolarnog sveta, zasnovanog na jasnim i obavezujućim pravnim normama – prioritet je predsedavanja Rusije BRIKS-u, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

ПУТИН ОТКРИО: Ово је приоритет руског председавања БРИКС-у

Foto: Tanjug/AP photo

Putin je pozdravio učesnike, organizatore i goste IX Pravnog foruma zemalja BRIKS, istakavši da tema događaja „Pravo na straži pravednog sveta“ u potpunosti odgovara prioritetima ruskog predsedavanja BRIKS-u.

- Ona odgovara zajedničkoj želji članica BRIKS-a da teže formiranju demokratskog multipolarnog svetskog poretka, koji se zasniva na jasnim i obavezujućim pravnim normama - navodi se u telegramu Putina, objavljenog na sajtu Kremlja.

Ruski lider je istakao da direktna neformalna komunikacija između uglednih pravnika i advokata iz država BRIKS postaje sve neophodnija, pogotovo s obzirom na širenje organizacije.

Putin je izrazio uverenje da će razgovori u okviru foruma biti sadržajni i konstruktivni, te da će iznete inicijative i predlozi služiti daljem razvoju uzajamno korisnog partnerstva između država BRIKS.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: RUSIJA LANSIRALA RAKETU: Pogledajte trenutak lansiranja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

GODIŠNJICA SMRTI MARINE TUCAKOVIĆ: Preminula je pre 3 godina i iza sebe ostavila neizbrisiv trag i ogromnu tugu